x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Izbaşa, sol de aur

Izbaşa, sol de aur

de Vlad Ionescu    |    18 Aug 2008   •   00:00
Izbaşa, sol de aur

GIMNASTICĂ ● Facem faţă, şi încă la nivel înalt
Gimnasta Sandra Izbaşa a adus a doua medalie de aur a zilei de ieri pentru delegaţia României, impunîndu-se în urma unei evoluţii fără greşeală în finala de la sol.



GIMNASTICĂ ● Facem faţă, şi încă la nivel înalt
Gimnasta Sandra Izbaşa a adus a doua medalie de aur a zilei de ieri pentru delegaţia României, impunîndu-se în urma unei evoluţii fără greşeală în finala de la sol.

A  opta în ordinea intrării în concurs, Izbaşa a adus primul titlu pentru gimnastica românească la Beijing. Înaintea ultimelor trei evoluţii conducea americanca Shawn Johnson, notată cu 15.500. Urmau însă trei dintre favoritele finalei de la sol. Mai întîi chinezoaica Fei Cheng, care a ratat însă una dintre diagonalele acrobatice şi a primit doar 14.550. Apoi, americanca Nastia Liukin, cu un exerciţiu foarte bine executat, dar mai slab din punct de vedere tehnic. Cîştigătoarea de la individual compus a primit doar 15.425, notă care o clasa sub Shawn Johnson. Ultima intrată în concurs a fost Izbaşa. Sportiva legitimată la Steaua a prezentat un exerciţiu cu cinci diagonale acrobatice, una în plus faţă de oricare dintre contracandidate, toate executate perfect. Concluzia a aparţinut arbitrilor: 15.650 şi titlu olimpic pentru româncă, urmată pe podium de americancele Johnson şi Liukin.

Drăgulescu, doar locul 7

Calificat cu a doua notă în finala de la sol, Marian Drăgulescu a avut o evoluţie slabă şi nu a reuşit să se claseze în locurile de medalii. Sportivul nostru a ratat complet a doua diagonală acrobatică, obţinînd în final doar nota 14.850, penultima din cele opt evoluţii din finală. Noul campion olimpic al probei este chinezul Zou Kai, care a obţinut cea mai mare notă din concurs, 16.050. Reprezentantul gazdelor a fost urmat de spaniolul Gervasio Deffer (15.775) şi de rusul Anton Goloţuţkov (15.725). Marian Drăgulescu are o ultimă şansă de a cuceri o medalie la Beijing astăzi, în finala de la sărituri, unde s-a calificat cu prima notă. Ceilalţi reprezentanţi ai ţării noastre în finalele pe aparate de azi sînt Flavius Koczi la sărituri, Robert Stănescu la inele şi Steliana Nistor la paralele.

×
Subiecte în articol: jo 2008