x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jo Tokyo 2020: Italianul Massimo Stano a frânt inimile japonezilor câștigând aurul la 20 km marș

Jo Tokyo 2020: Italianul Massimo Stano a frânt inimile japonezilor câștigând aurul la 20 km marș

05 Aug 2021   •   13:18
Jo Tokyo 2020: Italianul Massimo Stano a frânt inimile japonezilor câștigând aurul la 20 km marș

În condiții de temperatură și umiditate sufocante, italianul Massimo Stano (29 ani) a trecut primul linia de sosire din parcul Sapporo Odori, câștigând cursa masculină de 20 km marș, în fața perechii japoneze Ikeda Koki și Yamanishi Toshikazu, care au câștigat argintul și, respectiv, bronzul.

Cu un gest de sportivitate, Stano a așteptat la linia de sosire pentru a felicita perechea japoneză cu care a petrecut o mare parte din cursă în fruntea plutonului, folosindu-se probabil de japoneza pe care a învățat-o recent, pentru a schimba câteva cuvinte la final.

Cursa a prins viață puțin după start, atunci când șapte concurenți s-au desprins, luând o opțiune serioasă pentru obținerea medaliilor. Au fost doi spanioli, doi japonezi, doi chinezi și Massimo Stano, singurul italian, aflat la prima sa experiență olimpică.

Spaniolul Alvaro Martin s-a clasat pe locul 4, iar compatriotul său, Diego Garcia a terminat al șaselea, germanul Christopher Linke s-a strecurat între cei doi pe locul 5, iar perechea chineză formată din Wang Kaihua și Zhang Jun a terminat pe locurile 7, respectiv 8. Britanicul Callum Wilkinson a ocupat un onorabil loc 10.

Mediafax

×
Subiecte în articol: JO tokyo