x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO Tokyo: Mihai Covaliu vrea 8 medalii pentru România

JO Tokyo: Mihai Covaliu vrea 8 medalii pentru România

29 Iul 2021   •   12:59
JO Tokyo: Mihai Covaliu vrea 8 medalii pentru România

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 a ajuns joi, după 7 zile, la un total de 4 medalii, din care una de aur și două de argint la canotaj și una de argint la scrimă. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, își dorește ca România să ajungă la 8 medalii.

Într-un interviu video publicat de pagina de facebook a COSR, Mihai Covaliu a declarat:

„E foarte bine să fi tot timpul optimist, să ai încredere în sportivii tăi, să îți dorești mai mult și să îți împingi limitele, așa cum sportivii noștri au demonstrat la Tokyo că pot să facă. Am ajuns la numărul 4, urmează și alte competiții. Mâine (vineri, n.r.), nava amiral a canotajului, cea de 8+1 feminin, sperăm să ne aducă o nouă medalie. Aș putea spune că suntem în grafic și sper să se atingă acest obiectiv pe care ni l-am propus și anume să ajungem la cifra de 8 medalii, pentru România.”

Referindu-se la medaliile de aur câștigate la canotaj de Simona Radiș și Ancuța Bodnar, Mihai Covaliu a mai spus:

„După cum bine știți, miercuri, steagul României a fost înălțat pe cel mai înalt catarg. Este meritul celor două sportive (Simona Radiș și Ancuța Bodnar n.r.), această medalie de aur, prefațând Ziua Imnului Național, pe care o sărbătorim astăzi (joi, n.r.). Este meritul lor, au făcut o cursă extraordinară, la fel ca toți băieții de la canotaj, așa cum a luptat Ana (Popescu, n.r.) la spadă. Sunt sportivi minunați și nouă nu ne rămâne decât să îi aplaudăm și să le acordăm respectul cuvenit, pentru tot ce au făcut.”

Mai sunt 10 zile până la finalul Jocurilor Olimpice, iar România mai are de aruncat în luptă sportivi la atletism, box, canotaj, gimnastică, judo, caiac-canoe, lupte înot și tenis de masă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Mihai Covaliu