x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Un baschetbalist de la Toronto Raptors, interzis pe viață în NBA. Ce a făcut sportivul?

Un baschetbalist de la Toronto Raptors, interzis pe viață în NBA. Ce a făcut sportivul?

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   22:30
Un baschetbalist de la Toronto Raptors, interzis pe viață în NBA. Ce a făcut sportivul?
Sursa foto: Hepta

Baschetbalistul american Jontay Porter, de la Toronto Raptors, a primit miercuri interdicție pe viață din National Basketball Association. El a încălcat politica ligii privind jocurile de noroc. Porter a furnizat informații confidențiale despre starea sa de sănătate unor pariori pe meciuri din NBA.

O investigație a NBA a constatat că Porter, sub contract cu Raptors, și-a limitat propria participare la meciuri pentru a influența rezultatul unuia sau mai multor pariuri pe performanța sa în cel puțin un meci al lui Raptors.

Într-un meci din 20 martie, Porter a jucat doar trei minute, susținând că se simțea rău.

Ancheta a constatat că, înainte de acel meci, Porter a dezvăluit informații confidențiale despre starea sa de sănătate unei persoane despre care știa că este un parior pe meciuri din NBA.

O altă persoană cu care Porter s-a asociat și despre care știa că este un parior din NBA a plasat ulterior un pariu de 80.000 de dolari la o casă de pariuri sportive online, pentru a câștiga 1,1 milioane de dolari, pariind că Porter va avea o prestație slabă în acel meci.

Din cauza activității neobișnuite de pariere și a acțiunilor suspecte ale jucătorului, pariul de 80.000 de dolari a fost blocat și nu a fost plătit.

În plus, din ianuarie până în martie 2024, în timp ce călătorea cu Raptors sau Raptors 905, echipa Raptors din NBA G League, Porter a plasat cel puțin 13 pariuri pe meciuri din NBA folosind contul de pariuri online al unui asociat, a constatat ancheta. Aceste pariuri au variat între 15 și 22.000 de dolari, pentru un total de 54.094 de dolari.

„Nu există nimic mai important decât protejarea integrității competiției din NBA pentru fanii noștri, echipele noastre și toți cei asociați cu sportul nostru, motiv pentru care încălcările flagrante ale lui Jontay Porter ale regulilor noastre privind jocurile de noroc vor fi sancționate cu cea mai severă pedeapsă", a declarat Adam Silver, comisarul NBA, într-un comunicat citat de Reuters.

„În timp ce pariurile sportive legale creează o transparență care ajută la identificarea activităților suspecte sau anormale, această chestiune ridică, de asemenea, probleme importante cu privire la suficiența cadrului de reglementare în vigoare în prezent, inclusiv tipurile de pariuri oferite pe jocurile și jucătorii noștri."

NBA a precizat că ancheta rămâne deschisă și ar putea duce la alte constatări.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jontay Porter interzis nba