x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Julia Sauter a scris istorie pentru România. Protestul extrem al antrenorului

Julia Sauter a scris istorie pentru România. Protestul extrem al antrenorului

28 Ian 2019   •   11:20
Julia Sauter a scris istorie pentru România. Protestul extrem al antrenorului

Julia Sauter a obţinut cel mai bun rezultat din istoria României la patinaj artistic, după ce s-a clasat pe locul 14 în finala Campionatului European de la Minsk. Marius Negrea, antrenorul Juliei, a avut o răbufnire în direct la TV, protestând la adresa conducătorilor sportului românesc. Tânăra cu cea mai bună performanţă din istoria patinajului românesc s-a deplasat la Minsk şi va merge şi la campionatul mondial din martie, din Japonia, pe banii săi, fără niciun suport de la federaţia pe care o reprezintă.

Julia Sauter s-a născut la Weingarten, în Germania, are dublă cetăţenie, germană şi română, dar a ales să reprezinte România, obţinând la Europenele de la Minsk cea mai mare performanţă din istoria patinajului artistic românesc. Marius Negrea, antrenorul patinatoarei de 21 de ani, a ales un mod extrem să protesteze împotriva conducătorilor sportului românesc. Imediat după programul liber, cel care îi asigura Juliei locul 14, în momentul așteptării notelor, când toate camerele TV erau ațintite asupra lor, Negrea a răbufnit. „Salutări acasă! Fără bani, am venit neplătiți pentru mondiale. Poate ne ajutați și pe noi cândva, mergem în Japonia (n.r. Campionatul Mondial de patinaj, în martie 2019) pe banii noștri”, au fost cuvintele lui Negrea, potrivit gsp.ro.

 

Marius Negrea (54 de ani) este un fost patinator român, participant la edițiile din 1992 și 1994 ale Jocurilor Olimpice de Iarnă. După retragere a devenit antrenor, pregătind cele mai importante nume din patinajul românesc, printre care Gheorghe Chiper, Adrian Matei, Roxana Luca sau Julia Sauter.

Julia Sauter a obținut un total de 153,15 puncte și a doborât un record vechi de 14 ani. În 2005, Roxana Luca s-a clasat pe locul 15. De altfel, Luca și Julia Sauter au colaborat la această ediție a Campionatului European de patinaj artistic.

Românca i-a cucerit pe toţi

Reprezentanta României a făcut senzaţie la Minsk, site-urile de specialitate arătându-se impresionate de prestaţia Juliei, dar şi de frumuseţea ei. “Suntem foarte, foarte mândri de Julia Sauter! România este norocoasă să o aibă. O patinatoare atât de frumoasă, de expresivă, cu mult spațiu de progres. A fost o competiție excelentă pentru Julia și pentru staff-ul ei”, au scris cei de la Inside Skating.

 

Julia Sauter a făcut senzaţie la Minsk. Cea mai bună performanţă din istoria patinajului artistic românesc, umbrită de nepăsarea oficialilor de la Bucureşti

 

×
Subiecte în articol: Julia Sauter marius negrea