x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Koji Murofushi, campionul mondial japonez pe jumătate român

Koji Murofushi, campionul mondial japonez pe jumătate român

30 Aug 2011   •   13:41
Koji Murofushi, campionul mondial japonez pe jumătate român

Campion olimpic la Atena, in 2004, Koji Murofushi a devenit si campion mondial, in proba de aruncarea ciocanului, titlul suprem fiind castigat la capatul unei finale electrizante, desfsurata la Daegu, in Correa de Sud, la sfarsitul careia Koji i-a invins pe ungurul Krisztian Pars si slovenul Primoz Kosmus.

Putini stiu ca atletul, in varsta de 37 de ani, este pe jumatate roman, mama sa, Serafina Moritz, fiind nascuta in 1950 in comuna timiseana Parta, care a si declarat-o cetatean de onoare.

Campioana europeana de juniori la Leipzig, in proba de aruncarea sulitei, in 1968, Serafina a emigrat cativa ani mai tarziu in Japonia, acolo unde l-a cunoscut pe Shigenobu Murofushi, care a detinut timp de 23 de ani recordul Japoniei in proba de aruncarea a ciocanului.

Koji Alexander Murofushi, pe numele sau intreg, este doctorand in biomecanica, fiind profesor la Universitatea Chukyo din Nagoya. Koji, de 17 ori campion al Japoniei, are si o sora, Yuka Murofushi fiind, la randu-i, campioana a Japoniei, atat la aruncarea ciocanului, cat si la disc.

×