x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce Russell a fost descalificat

Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce Russell a fost descalificat

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   21:06
Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce Russell a fost descalificat
Sursa foto: Hepta

Lewis Hamilton a moștenit victoria în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei după ce coechipierul său de la Mercedes, George Russell, a fost descalificat la două ore și jumătate după ce a obținut o victorie surprinzătoare pe circuit.

Russell a aplicat o strategie neobișnuită cu o singură oprire și a rezistat atacului lui Hamilton în ultimele tururi.

Însă, după cursă, s-a constatat că mașina sa avea o greutate mai mică cu 1,5 kg, echipa sa recunoscând că a fost vorba despre „o eroare reală".

Astfel, Hamilton a fost promovat pe prima poziție. Septuplul campion a părut în mare parte a cursei că îl poate învinge pe Russell - după ce a preluat conducerea de la Charles Leclerc de la Ferrari în turul al doilea.

Oscar Piastri a urcat pe locul doi, cu Leclerc al treilea și Max Verstappen al patrulea.

Mașina lui Russell a fost cântărită inițial la 798 kg, adică exact la limita minimă de greutate pentru mașină și pilot împreună.

Dar comisarii au descoperit că mașina nu fusese golită complet de combustibil și, atunci când a fost golită, greutatea sa a fost de doar 796,5 kg.

Toto Wolff, șeful Mercedes, a declarat: „Trebuie să ne asumăm descalificarea.

„Am făcut în mod clar o greșeală și trebuie să ne asigurăm că învățăm din ea. Să pierdem un loc doi este frustrant și nu putem decât să ne cerem scuze față de George, care a condus o cursă atât de puternică.

 

(sursa: Mediafax)

×