x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lindsey Vonn triumfa inca odata

Lindsey Vonn triumfa inca odata

de Radu Savin    |    07 Dec 2011   •   20:44

Cum in Europa zapada intarzie sa vina, Circul Alb a ramas peste ocean. SuperG-ul feminin programat initial in Franta, la Val d’Isere, a fost mutat la Beaver Creek, pe partia Birds of Prey.

O singura data a mai gazduit statiunea americana o cursa feminina, insa au trecut mai mult de 25 de ani de atunci. Asa ca pentru fete a fost o ocazie unica sa concureze pe aceasta partie atat de dificila, rezervata pana acum doar baietilor.

Lindsey Vonn continua seria fasta. A caztigat, insa s-a jucat cu inimile spectatorilor. A inceput agresiv si, in poarta cu numarul doi, s-a desprins la schimbarea greutatii, dupa un viraj, continundu-l pe urmatorul pe schiul interior. Imediat am vazut consecinta: la primul intermediar avea deja intarziere. A continuat in portiunea mediana cu alunecare foarte buna si a trecut pe verde, pentru ca la ultimul intermediar sa fie din nou in intarziere. Pana la urma totul s-a terminat cu bine, Lindsey trecand linia de sosire cu un avantaj de 37 de sutimi.

O cursa foarte buna a reusit si Fabienne Suter (ELV), care s-a clasat a doua, precum si Anna Fenninger (AUT), care a prins ultima treapta a podiumului.

Am fost surprins de evolutia Viktoriei Rebensburg (GER), care nu a reusit sa intre in ritm si a iesit la a patra poarta.

Cu aceasta victorie, Lindsey ajunge la cota 43 si o egaleaza pe Renate Goetschl, pe locul 3 in clasamentul celor mai titrate schioare din toate timpurile. In fata se afla doua nume de legenda: Vreni Schneider cu 55 de victorii si Annemarie Moser Proll cu 62 de victorii.

×