x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Live de pe Transfăgărăşan

Live de pe Transfăgărăşan

de Sorin Anghel    |    19 Ian 2010   •   00:00
Live de pe Transfăgărăşan

Zilnic, oră de oră, minut cu minut, secundă după secundă, www.jurnalul.ro vă oferă imagini live din punctele-cheie ale României. 65 de camere web situate în Capitală, la munte, în oraşele importante sau pe Litoral, transmit informaţii legate de trafic şi de starea pârtiilor sau vă încântă privirea cu peisaje unice. Redescoperă România împreună  cu Jurnalul Naţional!

Camerele web de la Bâlea Lac fac parte dintr-un proiect realizat de Jurnalul Naţional cu sprijinul Vodafone România şi sunt unele dintre cele mai nou instalate camere web care transmit live pe www.jurnalul.ro. Astfel, cu 133.101 vizualizări, generate de 110.390 de vizitatori unici - care au petrecut în medie 90 de secunde pe această pagină - camerele web de la Bâlea Lac sunt printre primele zece accesate prin intermediul site-ului www.jurnalul.ro, dintr-un total de 65.

Prima clasată în acest top este camera web de la Straja, care transmite imagini live de pe pârtia Platoul Soarelui, iar pe locurile doi şi trei se află cea de la Predeal - Clăbucet, respectiv Arieşeni.
Accesul la camera web de la Bâlea Lac, care oferă imagini live cu lacul situat la o altitudine de 2.034 de metri şi cu Transfăgărăşanul, cea mai înaltă şosea asfaltată din ţara noastră, este oferit de Vodafone România, care asigură o conexiune cu o viteză de 1.5 Mbps.

Camera web este marca Mobotix, modelul M22, cu o rezoluţie de trei megapixeli (2.048x1.536). Aceasta permite definirea zonelor de expunere, deţine un sistem integrat de detectare a mişcării, posibilitatea înregistrării audio şi video, precum şi capacitatea de filmare nocturnă (Nightvision), cu un timp de expunere de până la o secundă. Camera web Bâlea - Transfăgărăşan este instalată la o înălţime de aproximativ şase metri şi rezistă la temperaturi cuprinse între -30 şi 60 de grade Celsius.

Capacitatea de stocare a acesteia este de 64 MB memorie internă - echivalentul a aproximativ 4.000 de imagini 320x240 de o calitate ridicată - şi se poate suplimenta printr-un card de memorie de până la 8 GB. În perioada următoare, Jurnalul Naţional îşi va dezvolta secţiunea de camere web prin transmisii live din staţiunile Rânca, Ciumani, Băile Tuşnad, precum şi din oraşe ca Baia Mare sau Călăraşi. Redescoperă România împreună cu Jurnalul Naţional!

×
Subiecte în articol: camere web jurnalul de schi