x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute a devenit cetăţean canadian

Lucian Bute a devenit cetăţean canadian

17 Dec 2011   •   06:30
Lucian Bute a devenit cetăţean canadian

Campionul mondial al categoriei supermijlocie in versiunea IBF a dobandit cetatenia canadiana, tara in care locuieste de aproape opt ani. Lucian Bute a trecut cu succes atat examenul scris, cat si pe cel oral, iar dupa depunerea juramantului va primi actele oficiale.

Bute a revenit in Canada pe 5 decembrie, dar a avut un program extrem de incarcat. Timp de cinci zile a participat la o caravana a clubului Interbox de promovare a vedetelor sale, mergand in nordul Quebecului pentru a se intalni cu fanii. Cand s-a intors la Montreal s-a pus cu burta pe carte, deoarece vineri a avut examenul de obtinere a cetateniei.

"Am dat si scris si oral. intrebari au fost din istorie, geografie, politica, a trebuit sa invat imnul Canadei, sa explic de ce pe drapel este frunza de artar si multe alte lucruri. N-a fost chiar usor", a declarat Bute pentru Click, citat de Realitatea TV.

Bute a precizat ca nici nu se pune problema sa renunte la cetatenia romana, dar ca obtinerea pasaportului canadian a fost un demers normal in conditiile in care locuieste din 2003 la Montreal. "Am casa aici, sunt platitor de taxe si impozite, era logic sa ma integrez din toate punctele de vedere in societatea canadiana", a precizat Bute.

"Mister KO" pleaca sambata in SUA, la Atlantic City, pentru a urmari finala Super Six dintre Andre Ward si Carl Froch, al carei invingator i-ar putea fi adversar in 2012. Bute nu va ramane in SUA decat doua zile, dupa care se va intoarce in Canada, unde va petrece Craciunul si Revelionul.

×