x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lupte - Eusebiu Diaconu, furat de arbitri

Lupte - Eusebiu Diaconu, furat de arbitri

13 Aug 2008   •   00:00

Turneul de lupte greco-romane a debutat cu stîngul pentru sportivii români, principalul nostru candidat la o medalie, Eusebiu Diaconu (foto în albastru), fiind nevoit să pără­sească întrecerea mult mai devreme decît se aştepta. Încă de la primul meci s-a văzut că medaliatul cu aur la Europenele de anul trecut la cate­goria 60 kg nu este în apele sale.



Turneul de lupte greco-romane a debutat cu stîngul pentru sportivii români, principalul nostru candidat la o medalie, Eusebiu Diaconu (foto în albastru), fiind nevoit să pără­sească întrecerea mult mai devreme decît se aştepta. Încă de la primul meci s-a văzut că medaliatul cu aur la Europenele de anul trecut la cate­goria 60 kg nu este în apele sale. În primul meci el l-a învins greu, la pre­ferinţă, pe egipteanul Ashraf Elgharably, după care a cedat în fa­ţa azerului Vitali Rahimov. A fost un meci cu cîntec, decis de o gravă eroa-re de arbitraj. În ultima repriză, cînd românul conducea cu 2-1, Rahimov a efectuat un procedeu de lupte libere, pe care arbitrii l-au luat însă în considerare, acordîndu-i patru puncte. Soarta meciului era pece­tluită, pentru că pînă la final nu mai erau decît zece secunde, în care nu se mai putea face nimic. Cum azerul a ajuns ulterior în finală, lui Diaconu i s-a oferit şansa de a trage în recali­ficări pentru medalia de bronz. Pe care a irosit-o repede, pierzînd în faţa chinezului Sheng Jiang. Foarte nervos, Diaconu a răbufnit după meci: "Nu se poate aşa ceva. Azerul mi-a pus piedică şi tot lui i s-au dat punctele. Am fost furat".  

Nici oficialilor noştri nu le venea să creadă cum s-a putut rata şansa cîştigării unei noi medalii olimpice la lupte, după o pauză de 16 ani. Foarte afectat, Vasile Puşcaşu, secretarul general al federaţiei, a declarat: "Mergeam la sigur la medalie. Din punctul meu de vedere, el era singurul care avea şanse reale. Noi ne gînd­eam chiar la aur. Acum numai o surpriză ne mai poate salva. Dacă nu, va trebui să aşteptăm încă patru ani".

Nici celălat luptător român care a concurat ieri nu a rupt inima tîrgului. Virgil Munteanu (55 kg) a pierdut încă din  primul tur în faţa ame­ricanului Spenser Mango şi nu a mai beneficiat ulterior de şansa re­calificărilor.

×
Subiecte în articol: jo 2008