x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mai uşor, mai confortabil

Mai uşor, mai confortabil

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Mai uşor, mai confortabil
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Românul a început să fie din ce în ce mai atent la hainele pe care dă banii, dar şi din ce în ce mai pretenţios. Gecile de schi apărute pe piaţă au tehnologii din ce în ce mai avansate, menite să-l facă pe turist să uite de orice grijă. Sistemul de localizare în caz de avalanşe al celor de la Recco a devenit o banalitate.

Ca să iasă din tipare şi să câştige o poziţie cât mai bună pe piaţă, Northland foloseşte tehnologia Dermizax, care conferă o elasticitate maximă gecilor de schi. Practic, dacă până acum o ţesătură se putea întinde numai în două părţi din cauza rigidităţii crescute, acum totul este mult mai flexibil. Acest lucru poate fi întâlnit mai ales la gecile Pro Ski NL, destinate sexului frumos. Astfel, au dispărut gecile care te protejau de frig, dar care atârnau destule kilograme în spatele celor care le foloseau. Northland a venit pe piaţă cu un produs mult mai uşor, foarte practic, care te protejează de frig chiar şi la -25°C.

Un alt puncte forte îl reprezintă tehnologia "welding", cu ajutorul căreia nu se observă nici o cusătură, iar şansele de a vă uda sunt egale cu zero. "Sudarea" se face la temperaturi şi presiuni înalte, reprezentând în clipa de faţă cel mai înalt standard în producţia de îmbrăcăminte din lume. Pe interior, totul este sigilat cu o bandă specială, astfel că geaca se comportă impecabil.


Trendy
La snowboard nu există reguli. De fapt, e altfel. Treaba sună cam în felul următor. Singura regulă este că nu există nici o regulă. Totul până când vine vorba despre calitatea echipamentului. Se caută nuanţele cât mai ţipătoare, cât mai altfel. Rar vezi pe munte doi oameni cu placa de snowboard îmbrăcaţi la fel. Fetele vor să arate bine şi pe pârtie, aşa că sunt în stare să facă orice pentru titlul de Miss Snowboard.

Calitatea materialelor contează foarte mult. Oricine se uită după o geacă cu un grad de impermeabilitate cât mai mare. Printre cei care câştigă războiul cu precipitaţiile sunt cei de la Protest, brand din ce în ce mai popular la noi în ţară. "Vedeta" de iarna aceasta este Briana. Nu e o fată, ci o geacă. Are tot cei îi trebuie. Sistem de fixare "Waistgater", fermoare performante, rezistente împotriva vântului şi apei, toate acestea pot fi pe tine dacă o îmbraci pe Briana.

Culori
Cu cât echipamentul este mai performant, cu atât preţul este mai mare. Numai că unele haine de snowboard, mai ales gecile, pot fi purtate foarte lejer şi pe stradă. Asta o să-ţi modeleze personalitatea, mai ales că cei de la Protest au făcut totul pentru ca fiecare client să se simtă unic în felul său. Pentru că amănuntele sunt foarte importante şi sunt cele care fac diferenţa, glugile cu puf sau blană sunt la mare modă iarna aceasta.

Nu trebuie să neglijaţi şi buzunarele exterioare, dar mai ales cele interioare, acolo unde oricare rider care se respectă îşi pune I-pod-ul cu cea mai tare muzică. Un amănunt legat şi de culorile care se poartă iarna aceasta. Dacă vrei să fii la modă, trebuie musai să combini movul cu albul şi albastrul. Aşa te vei evidenţia şi atunci când stai la coadă la teleschi, nu doar atunci când dai cele mai tari trick-uri ever.

×
Subiecte în articol: jurnalul de schi