La prima vedere par nişte lucruri de care te poţi dispensa foarte uşor. Însă mănuşile, casca şi ochelarii nu trebuie să lipsească nici unui schior. Pentru că la sporturile de iarnă materia primă este zăpada, ai nevoie de o pereche de mănuşi care să te protejeze de frig. Chiar dacă nu pare, o căzătură pe pârtie este identică cu una pe asfalt.
Când te dezechilibrezi, primul instinct pe care îl are omul este acela de a pune mâna jos. Atunci îşi intră în rol mănuşa. Te scapă de zgârieturile pe care le-ai fi căpătat în cazul în care palma ar fi dat de zăpadă.
Atât la schi, cât şi la snowboard se folosesc mănuşi cu cinci degete. Cele mai moderne au şi un buzunar special, destinat cardurilor de acces la instalaţiile de transport pe cablu. După fiecare zi de schi, mănuşile trebuie puse la uscat pentru a le prelungi viaţa.
CAP. În România, casca este foarte puţin folosită, deoarece este destul de greu de cărat din cauza volumului. Mulţi preferă o căciulă care să-i protejeze de frig, bazându-se pe faptul că nu sunt atât de ghinionişti încât să se lovească la cap în timp ce schiază. Dar nu ţin cont că o cască poate fi folosită câteva sezoane, în vreme ce căciula trebuie schimbată după un sezon. Amatorii de snowboard au conştientizat mai repede importanţa acestui accesoriu foarte util. În plus, pentru ei casca s-a transformat într-o carte de vizită pe care îşi lipesc stickere de la evenimentele la care au participat.
BAGAJ. Un schior care se respectă şi ţine la echipamentul său îşi cumpără şi o geantă pentru clăpari. Aceasta nu este deloc scumpă, fiind mai ieftină şi decât o banală şapcă. Buzunarele laterale sunt perfecte pentru a păstra acolo ceara de schiuri.
VEDEREA. Pe pârtie mergi ca să te bucuri de peisaje, de libertatea pe care ţi-o dă muntele. Ca să îţi protejezi vederea e nevoie de o pereche de ochelari speciali pentru schi, a căror lentilă este construită din policarbonat şi nu se sparge niciodată.
Lumina puternică se reflectă în zăpadă şi poate produce leziuni la nivelul ochilor. În plus, dacă îţi place să faci coborâri cu viteză şi te încăpăţânezi să nu porţi ochelari, vei avea neplăcuta surpriză să observi că atunci când te opreşti ochii îţi vor lăcrima. Singurii care te scutesc de aceste probleme nu sunt doctorii, ci ochelarii. În plus, ei vă protejează vederea şi în caz de ninsoare sau ceaţă şi pot fi purtaţi şi peste ochelarii de vedere.
Citește pe Antena3.ro