x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   21:37
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei
Sursa foto: Hepta

Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 de la Sao Paulo și și-a bătut propriul record, obținând a 17-a victorie din sezonul 2023. Lando Norris a trecut linia de sosire al doilea, urmat, după un foto finish, de Fernado Alonso.

Spaniolul a trecut linia de sosire cu un avans de 53 de miimi de secundă în fața lui Sergio Perez, după un duel palpitant în ultimele două tururi

Max Verstappen își continuă sezonul de succes. Duminică, triplul campion mondial a obținut a șaptesprezecea victorie a anului în Marele Premiu al Braziliei, depășindu-și propriul record.

Plecat din pole position, olandezul a fost deranjat doar pentru scurt timp de Lando Norris (McLaren) la începutul cursei. El a putut apoi să piloteze în propriul ritm, pentru a trece primul linia de sosire.

Englezul a ocupat locul al doilea, al șaselea al sezonului, în fața lui Fernando Alonso (Aston Martin), care s-a menținut pe locul al treilea cu 53 de miimi de secundă în fața lui Sergio Perez.

Principala răsturnare de situație a cursei a avut loc înainte de start, când Charles Leclerc (Ferrari), al doilea pe grila de start, a fost nevoit să abandoneze după ce a ieșit de pe pistă în urma unei probleme hidraulice în turul de formare.

Apoi, o coliziune puternică la start, în care au fost implicați Alexander Albon (Williams) și Kevin Magnussen (Haas), a dus la arborarea steagului roșu după două tururi acoperite.

Sergio Perez, l-a depășit pe Alonso în penultimul tur, înainte ca spaniolul să-și recâștige poziția pe podium în ultimul tur. Mexicanul a contribuit totuși cu puncte importante, alături de Hamilton, locul 8, la lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, la capătul unei curse în care Mercedes-ul a suferit foarte mult în ceea ce privește pneurile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×