x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Michael Schumacher va fi supus unei intervenții chirurgicale cu celule stem

Michael Schumacher va fi supus unei intervenții chirurgicale cu celule stem

de Giulia Anghel    |    11 Iun 2020   •   11:15
Michael Schumacher va fi supus unei intervenții chirurgicale cu celule stem
Sursa foto: observator.tv

Michael Schumacher va fi supus unei intervenții chirurgicale cu celule stem peste câteva zile. Aceasta este necesară pentru regenerarea sistemului nervos, la șase ani după tragicul accident la schi, în urma căruia pilotul german nu și-a mai revenit, scrie dailymail.co.uk

Procedura va fi realizată de renumitul chirurg Philippe Menasche și este doar una dintr-o serie de mai multe intervenții, unele experimentale, medicul francez operându-l și întrecut pe Schumacher.

Metoda este inovatoare și implică transplantarea celulelor stem pe țesutul cardiac deteriorat. Rezultatele de până acum au arătat că operația este sigură. Acestuia îi vor fi înlocuite celulele deteriorate cu unele sănătoase, recoltate din măduva osoasă ori din sânge.

Schumacher s-a accidentat la cap pe 29 decembrie 2013, în timpul unei vacanțe la schi în stațiunea Maribel din Alpii francezi. El a ieșit în afara pârtiei și s-a lovit de o stâncă.  Deși purta cască, traumatismele craniene au fost severe și timp de șase luni s-a aflat în comă indusă pentru a putea fi supus unor intervenții chirurgicale. De atunci nu a mai fost văzut niciodată în public.

Publicația italiană Contro Copertina relatează că acestuia i s-a atrofiat musculatura și suferă de osteoporoză din cauza imobilizării la pat.

Deși veștile despre starea sănătății pilotului sunt în mare parte secrete, Jean Todt, fostul manager al echipei Ferrari, a declarat anul trecut că Schumacher face progrese și poate urmări cursele de Formula I la televizor.

Schumacher are 51 de ani și este cel mai mare pilot din istoria Formulei I, câștigând de șapte ori titlul mondial. 

 


 


 

×