x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Prima surpriză la Iași Open - românca Miriam Bulgaru o elimină pe favorita numărul doi, Tatijana Maria

Prima surpriză la Iași Open - românca Miriam Bulgaru o elimină pe favorita numărul doi, Tatijana Maria

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   07:49
Prima surpriză la Iași Open - românca Miriam Bulgaru o elimină pe favorita numărul doi, Tatijana Maria
Sursa foto: facebook Miriam Bulgaru

Prima mare surpriză a ediției inaugurale a turneului de tenis feminin de categorie WTA de la Iași a fost furnizată duminică seara târziu de jucătoarea română Miriam Bulgaru. Sportiva de 25 de ani a învins-o în primul tur pe favorita numărul doi, veterana germană Tatijana Maria.

Miriam Bulgaru (206 WTA) a trecut de Maria (60 WTA) în două seturi, cu 6-4, 6-2. Românca a reușit să contracareze jocul atipic al adversarei sale aia după ce a început direct cu un break de startul mai slab de meci a adversarei sale. La 5-3, Bulgaru a ratat primele două mingi de set, contra serviciu, pentru ca la 5-4, să anihileze o minge de break și să închidă setul la prima ocazie, după 55 de minute.

Românca a început la fel de bine setul secund, cu un nou break, confirmat până la 4-2 de propriul serviciu, când apoi a mai reușit un break, dublat imediat de un nou game, pentru o calificare surprinzătoare din perspectiva locurilor din clasamentul mondial.

Bulgaru o va întâlni în turul secund, cel mai probabil marți, pe câștigătoarea meciului dintre bulgăroaica Gergana Topalova (234 WTA) și franceza Selena Janicijevic (189 WTA), ambele venite din calificări, și care se vor confrunta în cursul zilei de luni.

În competiție se mai află din partea României și Jaqueline Cristian, care joacă luni, în primul tur, cu italianca Nuria Brancaccio (232 WTA), venită din calificări, din postură de lucky loser.

Tot luni debutează la Iași Open și Anca Todoni, în compania rusoaicei Aliona Falei (184 WTA)

Gabriela Ruse a obținut duminică un loc în turul doi, cu o victorie în două ore în fața rusoaicei Anastasia Tikhonova, cu cu 6-3, 5-7, 6-1.

Tot luni, Irina Bara a fost eliminată din competiție de spaniola Marina Bassols.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Miriam Bulgaru Tatijana Maria Iași Open