x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Miriam Bulgaru s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis WTA 250 de la Hamburg

Miriam Bulgaru s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis WTA 250 de la Hamburg

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2023   •   21:59
Miriam Bulgaru s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis WTA 250 de la Hamburg
Sursa foto: Miriam Bulgaru

Turneul de tenis pe zgură de la Hamburg, ce începe luni, va avea pe tabloul principal și o prezență românească, după ce Miriam Bianca Bulgaru (24 ani, 215 WTA) s-a calificat duminică și va juca în primul tur cel mai probabil cu rusoaica Diana Shnaider (110 WTA).

Miriam Bulgaru a trecut la Hamburg de două tururi de calificare. În primul meci a învins-o pe germana Lena Papadakis (352 WTA), beneficiara unui wild card, cu 6-3, 6-1.

În partida decisivă de duminică, Bulgaru a învins o adversară mai bine cotată, favorita numărul 3 a calificărilor, columbiana Emiliana Arango (176 WTA), cu scorul de 7-6 (5), 7-5, la capătul unui meci disputat, ce a durat 2 ore și jumătate.

În primul set, Bulgaru a revenit de la un dezavantaj de 1-4, după ce a pierdut serviciul de două ori, adjudecându-și setul în tiebreak, după ce pierduse și al treilea game de serviciu, pentru 4-5, și adversara ei a avut ocazia de a închide meciul.

În setul secund cele două au mers cap la cap până la 5-5, fără break, moment în care Bulgaru a reușit să se impună pe serviciul columbiencei, ca mai apoi să închidă setul și meciul în game-ul de serviciu.

Bulgaru este singura sportivă din România prezentă la turneul WTA 250 de la Hamburg, dotat cu premii totale de 225.480 euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Miriam Bulgaru wta