x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Morris, eroul Clujului, se destăinuie: "Am aruncat la disperare!".

Morris, eroul Clujului, se destăinuie: "Am aruncat la disperare!".

01 Iun 2011   •   09:45
Morris, eroul Clujului, se destăinuie: "Am aruncat la disperare!".

Americanul Tyler Morris, autorul cosului din ultima secunda a finalei cu CSU Ploiesti prin care "U" Mobitelco Cluj a cucerit titlul la baschet masculin dupa o pauza de 15 ani, a marturisit ca a aruncat la disperare si ca in cariera sa a mai reusit o singura data o astfel de aruncare fenomenala.

"In momentul ultimei aruncari nu m-am gandit la nimic. Nu te poti gandi intr-o fractiune de secunda la reusita. Am aruncat la disperare, ochind cosul. In toata cariera mi s-a mai intamplat o singura data sa reusesc un astfel de cos fenomenal, insa niciodata in fata a 4.000 de oameni care ne-au purtat spre victorie. De aceea, impreuna cu Kyndall (n.r. - Dykes), acest titlu nu putem sa-l dedicam decat fanilor", a declarat Morris.

Coechipierul acestuia, Kyndall Dykes, a spus ca inca nu realizeaza ce s-a intamplat. "Am reusit, nu-mi vine sa cred ca s-a intamplat asta dupa atata lupta. Nimeni din echipa noastra nu este erou pentru ca nimeni nu putea face nimic fara ceilalti. Am primit foarte multe premii in acest sezon, dar nici unul dintre ele nu conteaza atat de mult ca titlul castigat", a declarat Dykes, care a fost in ultimul meci al finalei al doilea marcator al clujenilor cu 13 puncte.

La randul sau, presedintele "U" Mobitelco Cluj, Valentin Nica, a declarat: "Este un vis implinit, o satisfactie deosebita. Le multumesc tuturor clujenilor si echipei care a dat o lectie de baschet, dar si de viata. Vreau sa multumesc familiei mele, care ma suporta de ani de zile cu aceasta pasiune. Aceasta reusita o dedicam fostului manager Nicolae Enac care nu mai este printre noi din luna februarie".

Si presedintele executiv Mircea Cristescu a declarat ca dedica titlul fostului manager Nicolae Enac. "Simt ca intineresc, ma simt ca in 1996, la ultimul titlu, cand eram pe teren si apoi, ca si acum, am sarit in acelasi loc in raul Somes. Vreau sa multumesc si celor care au crezut in noi, dar si celor care nu au crezut, pentru ca ne-au ambitionat. Dedic si eu titlul fostului manager, care de acolo de sus, de unde este, sigur ne-a ajutat sa castigam", a spus Cristescu.

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a declarat ca nu a mai vazut o astfel de atmosfera la un meci de baschet dinainte de Revolutie. "Atmosfera a fost senzationala, nu am mai vazut asa ceva dinainte de Revolutie, cand fetele de la "U" Cluj au invins campioana Europei, Primigi Vicenza. Meciul a fost cu mare incarcatura pentru ambele echipe, a fost un meci al nervilor, dar si al daruirii complete. Spectacolul sportiv a fost extraordinar, o mare bucurie pentru lumea sportului", a spus Tocala.

Echipa masculina de baschet "U" Mobitelco BT Cluj a castigat titlul national, marti, pe teren propriu, dupa ce a invins in meciul sase al finalei Diviziei A campioana ultimilor sapte editii CSU Ploiesti, scor 64-61 (31-24), printr-un cos reusit in ultima secunda de joc.

Este pentru prima data in istoria recenta a campionatului Romaniei cand un titlu national se castiga in ultima secunda de joc, eroul partidei fiind americanul Tyler Morris, care a reusit o aruncare de trei puncte de la aproximativ zece metri, cand scorul era egal 61-61.

×
Subiecte în articol: sporturi baschet masculin tyler morris