x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Reacția Nadiei Comăneci după decizia TAS: „Este o medalie mult așteptată pentru România, după atâția ani”

Reacția Nadiei Comăneci după decizia TAS: „Este o medalie mult așteptată pentru România, după atâția ani”

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   21:20
Reacția Nadiei Comăneci după decizia TAS: „Este o medalie mult așteptată pentru România, după atâția ani”
Sursa foto: Hepta/Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a transmis un mesaj de bucurie pentru România, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis sâmbătă că gimnasta Ana Bărbosu va primi medalia de bronz în finala de la sol a Jocurilor Olimpice 2024, iar Sabrina Voinea va ocupa locul patru.

„Este o medalie mult așteptată pentru România, după atâția ani. Deși nu mă aflu într-o poziție oficială să decid cine merită ce medalie, mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Mi-ar fi plăcut să văd trei fete pe podium, pentru că toate au muncit din greu. În contextul actual, când sănătatea mintală este o prioritate, cred că este esențial să încurajăm și să protejăm acești tineri sportivi. În semn de apreciere, îi ofer Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal. Sunt foarte bucuroasă pentru România și pentru Ana", a declarat Nadia Comăneci pentru Antena 3 CNN.

Ea a felicitat-o pe Sabrina Voinea pentru exercițiul „fenomenal" pe care l-a realizat, subliniind totodată performanțele echipei României, care a făcut istorie la aceste Jocuri Olimpice.

Comăneci a transmis și un mesaj de susținere pentru Jordan Chiles, subliniind că gimnasta americană nu trebuie să fie afectată de această situație, deoarece nu este vina ei.

„Eu iubesc toate fetele, eu încerc să protejez sportul și în același timp să le îmbrățișez pe toate din întreaga lume. Mă bucur pentru România că a făcut istorie și mă bucur pentru fete. Pentru mine toate sunt campioane.

Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la la următoarele competiții. Este important ca sportivii să nu intre într-o situație de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toţi facem greșeli și ideea este ca să învățăm din greșeli și să încercăm să navigăm și să vedem ce este bine pentru sport în viitor", a spus Nadia Comăneci pentru Antena 3 CNN

În final, Comăneci a sugerat că ar fi necesară o reformă în ceea ce privește gestionarea competițiilor sportive, subliniind importanța evitării unor astfel de situații și a învățării din greșeli pentru un viitor mai bun al sportului.

×