x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O sportivă din România, medaliată cu aur, prinsă DOPATĂ: "Este o ruşine inimaginabilă!"

O sportivă din România, medaliată cu aur, prinsă DOPATĂ: "Este o ruşine inimaginabilă!"

30 Iul 2013   •   13:02
O sportivă din România, medaliată cu aur, prinsă DOPATĂ: "Este o ruşine inimaginabilă!"

Atleta româncă Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv la controlul doping de la Universiada de la Kazan (Rusia), acolo unde a cucerit medalia de aur în proba de 5.000 de metri.

"Este o ruşine inimaginabilă. Nu am mai avut un sportiv descoperit dopat la o competiţie de o asemenea anvergură de la Olimpiada de la Sidney. COSR testează de atunci orice sportiv care merge la competiţii sub egida olimpică şi nu înţeleg de ce nu s-a procedat şi acum la fel, cu lotul de la Universiadă. Este o lipsă totală de profesionalism", a declarat sercretarul general al COSR, Ioan Dobrescu pentru ProSport.

În vârstă de 26 ani, sportiva antrenată de Augustin Barbu a trecut linia de sosire a probei de 5.000 de metri în 15:39,76. Roxana este legitimată la CSA Steaua şi a participat la JO de la Londra, fiind specialistă în probele pe distanţe lungi, de 5.000 şi 10.000 de metri.

Roxana Bîrcă a fost la Universiada de la Kazan (Rusia) adevăratul vârf de sabie al atletismului românesc. A cucerit aurul în proba de 5.000 m (15;39,76 SB) în urma unui final palpitant (rusoaica Olga Kolokvina pe 2 – 15:43, 77) şi i-a făcut pe specialiştii lumii şi pe organizatorii de concursuri să-şi întoarcă din nou privirea asupra semifondului tricolor.



×