x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Octavian Bellu: "O medalie excepţională, o punte către viitor"

Octavian Bellu: "O medalie excepţională, o punte către viitor"

18 Aug 2008   •   00:00

"Este o medalie excepţională, o punte către viitor, între generaţia Cătălina Ponor şi generaţia Sandra Izbaşa. Este o performanţă deosebită, la un aparat la care România domină de ani buni. Iată că aşa cum previzionam, România are cel puţin un aur la Jocurile Olimpice la gimnastică în ultimii 32 de ani. Nu ştiu câţi se pot lăuda cu o asemenea constanţă în performanţă."



"Este o medalie excepţională, o punte către viitor, între generaţia Cătălina Ponor şi generaţia Sandra Izbaşa. Este o performanţă deosebită, la un aparat la care România domină de ani buni. Iată că aşa cum previzionam, România are cel puţin un aur la Jocurile Olimpice la gimnastică în ultimii 32 de ani. Nu ştiu câţi se pot lăuda cu o asemenea constanţă în performanţă. Faţă de celelalte gimnaste, care au ratat sau au avut note de plecare mai mici, Sandra Izbaşa a făcut un sol excepţional, corect, curat, bine dus, cu dezinvoltură, cu carismă, a concurat ca o adevărată campioană", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu.

Fostul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastică al României a adăugat că titlul olimpic al Sandrei Izbaşa îi confirmă palmaresul de până acum. "Această consacrare a gimnastei Sandra Izbaşa vine după o serie de rezultate foarte bune. Ea este dublă campioană europeană la sol, este medaliată cu argint la ultimul Campionat Mondial la Stuttgart, a fost chiar medaliată în 2004 la sol la Campionatele Europene de junioare. Este o continuitate în excelenţă", a menţionat Bellu.

Preşedintele ANS spune că nu este dezamăgit de faptul că Marian Drăgulescu a ratat obţinerea unei medalii la sol. "Nu sunt dezamăgit de Drăgulescu, pentru că am lucrat atâţia ani în acest domeniu şi ştiu că tensiunea în finale este foarte mare. Nu a cedat numai Drăgulescu în faţa acestei tensiuni. Şi primul clasat după calificări, brazilianul Hypolito a ratat. Astfel principalii pretendenţi la medalia de aur au ratat. Singurul dintre cei care aveau notă de plecare mare, spaniolul care a concurat ultimul, şi-a făcut exerciţiul corect şi a luat o medalie. Chinezul a câştigat tocmai datorită acestei note de plecare mai mari", a afirmat Octavian Bellu.

Fostul antrenor de gimnastică consideră că medalia de bronz obţinută la canotaj, de echipajul feminin de 8+1 nu trebuie privită ca o contraperformanţă. "Eu zic că şi rezultatul obţinut la 8+1 este foarte bun, pentru că fetele noastre s-au aflat în lupta pentru medalii până în ultimul moment. Este un rezultat remarcabil. De data aceasta echipajul american a fost mai bun. Fetele noastre au trecut printr-un proces de modificare a echipei. În barca de opt au fost şi tinere aspirante la glorie, poate cu mai puţină experienţă. Cele care au concurat, Andrunache şi Susanu, cu o zi înainte şi au luat medalia de aur poate că au resimţit oboseala, dar rezultatul în sine este excepţional şi păstrează România în ierarhia mondială în această probă", a spus preşedintele ANS.

Bellu a recunoscut totuşi că o medalie olimpică de bronz, după trei de aur consecutive în această probă, este "un pic frustrantă". "Sigur, după trei ediţii ale Jocurilor Olimpice în care ai luat aurul, este un pic frustrant să iei acum bronzul. Dar nu este un pas înapoi. Este un pod către continuitate. Bineînţeles că antrenorii trebuie să gândească o strategie pentru următoarea Olimpiadă. Probabil că în 2012 multe dintre actualele componente ale echipajului nu vor mai fi în barcă", a menţionat Octavian Bellu.

Preşedintele ANS a concluzionat că duminică "a fost cea mai bună zi de până acum pentru România la Jocurile Olimpice de la Beijing", o zi care a început "foarte bine, cu un rezultat excepţional obţinut de Constantina Diţă Tomescu la maraton".
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: bellu jo 2008