x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oliver Bearman, trecere bruscă de la F2 la recordul de debutant Ferrari F1

Oliver Bearman, trecere bruscă de la F2 la recordul de debutant Ferrari F1

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2024   •   00:20
Oliver Bearman, trecere bruscă de la F2 la recordul de debutant Ferrari F1
Sursa foto: Hepta

Pilotul Oliver Bearman a început ziua de vineri cu gândul la startul în Formula 2 și a încheiat-o ca cel mai nou pilot de Formula 1 și cel mai tânăr debutant al Ferrari. Debutantul a devenit și cel mai tânăr pilot britanic, depășindu-l pe Lando Norris de la McLaren.

În calificări, tânărul de 18 ani aproape că l-a depășit în clasament pe septuplul campion mondial Lewis Hamilton.

După cum a declarat după calificările pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite, s-a trezit pregătit pentru Formula 2 și a fost „aruncat în apă adâncă" pentru ceea ce va fi de departe cea mai lungă cursă din cariera sa.

În ciuda faptului că și-a asigurat un impresionant loc 11 pe grila de start, primul pilot debutant al Ferrari, de la italianul Arturo Merzario în 1972, s-a arătat totuși ușor dezamăgit.

„În acest moment nu sunt atât de mândru, pilotul din mine știe că mașina a fost suficient de rapidă pentru a fi în Q3, așa că sunt puțin dezamăgit de asta", a declarat el, citat de Reuters.

„Dar știu că atunci când mă voi uita în urmă peste câteva zile voi fi destul de mândru de ceea ce am reușit să fac astăzi."

Bearman a primit apelul cu câteva ore înainte de antrenamentul final, când Carlos Sainz, titularul postului, a fost diagnosticat cu apendicită care a necesitat o intervenție chirurgicală.

„Sincer, nu am avut timp să fiu nervos sau să mă gândesc prea mult, pentru că era atât de târziu încât a trebuit literalmente să mă concentrez imediat pe încercarea de a mă ridica la viteză și de a încerca să recuperez timpul pierdut", a spus el.

"Nu am avut timp să mă gândesc la gravitatea situației. Poate că acesta a fost un lucru bun".

Într-o clipă, el a uitat de Formula 2: „Scopul F2 este de a ajunge în F1, așa că dacă am această oportunitate, nu am cum să o las să dispară", a spus el.

„Dacă fac un weekend bun aici, în F1, arată mult mai mult decât câștigarea cursei principale și pole position-ul în F2."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Oliver Bearman Ferrari F1