x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oltchim a transferat o jucătoare din naţionala Rusiei

Oltchim a transferat o jucătoare din naţionala Rusiei

01 Iul 2011   •   08:07
Oltchim a transferat o jucătoare din naţionala Rusiei

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a a reusit un transfer de marca, reusind sa o achizitioneze pe Ekaterina Vetkova, componenta de baza a nationalei Rusiei.

Ekaterina Vetkova (24 de ani, 1,82 metri, 73 kg) a fost o jucatoare de baza a echipei Zvezda Zvenigorod, pentru care a marcat in sezonul trecut al Ligii Campionilor 26 de goluri. Vetkova, care evolueaza pe postul de pivot, a jucat la Zvezda din 2007, cand s-a transferat de la Lada Togliatti. Este campioana mondiala cu echipa Rusiei in 2009, sub comanda legendarului antrenor Evgheni Trefilov.

Conducerea Oltchim nu a confirmat transferul, marginindu-se sa declare ca toate noutatile din echipa vor fi cunoscute luni, 4 iulie, atunci cand se va reuni lotul pregatit de Radu Voina. "Luni se vor cunoaste toate schimbarile si noutatile din echipa. Pot spune ca vom merge cu un lot de 18 jucatoare, plus Cristina Neagu, din care nu va mai face parte insa interul Anastasia Pidpalova, careia nu i-a fost prelungit contractul. La linia de 9 metri noi avem acum alte trei jucatoare, plus pe Cristina Neagu. Ne vom opri cu transferurile, lotul se reuneste si ne vom apuca de treaba", a declarat presedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

Oficialul valcean s-a aratat incantat de asa-numitul "cel mai bun transfer" al campioanei. "Am reusit sa-l aducem pentru un an pe cunoscutul preparator fizic Frank Khun, cu care noi am mai lucrat, dar a fost prezent langa echipa cand am mai ajuns in finala Ligii Campionilor doar pe perioada verii. Acum va fi cu totul altceva. Este un profesionist desavarsit, iar la rugamintea lui Radu Voina a acceptat sa fie alaturi de noi intreg sezonul viitor".

Reunirea echipei valcene este programata luni, la ora 16:00. Din lotul jucatoarelor vor absenta noile transferuri Marija Jovanovic si Sanela Knezovic, care au primit o saptamana in plus de vacanta din cauza ca au incheiat competitiile pe 18 iunie. De asemenea, Yeliz Ozel va intarzia si ea o saptamana, rastimp in care clubul face demersurile pentru prelungirea permisului sau de sedere in Romania. "In 10 iulie, toate jucatoarele vor fi prezente la pregatiri", a mai spus Berbecaru.

Programul echipei Oltchim include o saptamana dedicata reintrarii in efort, un cantonament la mare, urmat de unul montan, pregatirea fiind impletita si cu cea de sala. Primele meciuri de verificare vor avea loc la turneul de la Cluj, in 5-6 august, urmat de cel din Ungaria si inca doua in Germania.

In sezonul 2011-2012, campioana Romaniei va evolua si in Liga Campionilor, fiind repartizata in grupa D preliminara, cu echipele SD Itxako (finalista sezonului trecut), Dinamo Volgograd (campioana Rusiei) si o formatie din turul doi.

×