x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România obține prima medalie la Jocurile Europene 2023: Ștefan Comănescu a spart gheața

România obține prima medalie la Jocurile Europene 2023: Ștefan Comănescu a spart gheața

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2023   •   22:21
România obține prima medalie la Jocurile Europene 2023: Ștefan Comănescu a spart gheața
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Ștefan Comănescu a spart gheața pentru delegația tricoloră la Jocurile Europene din Polonia, câștigând joi după-amiază medalia de bronz la karate, kumite, la categoria 67 kg.

Sportivul antrenat de Traian Iancu a avut o zi excelentă și a trecut de câțiva adversari mai bine clasați în ierarhiile europene și mondiale.

Ștefan Comănescu provine dintr-o familie cu 12 copii din cartierul Rahova, scrie pagina oficială a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Povestea lui și succesul de la Bielsko-Biala îi pot alimenta visul de a reuși în viață prin sport.”, scrie COSR.

Ștefan a trecut în grupe de turcul Burak Ugyur cu 2-1, apoi de polonezul Milosz Sabiecki, scor 6-2 și de macedoneanul Emil Pavlov cu 6-4.

Lupta din semifinale a fost împotriva grecului Xenos Dionysios, locul doi în clasamentul mondial al categoriei. Adversarul tricolorului a câștigat cu 6-1 și a acces în finala mare.

Bronzul lui Comănescu e prima medalie pentru karate-ul românesc la Jocurile Europene și prima reușită la Cracovia pentru Team Romania.

"Karatistul tricolor a avut un zâmbet larg cu medalia la gât și împreună cu antrenorul său, Traian Iancu au mulțumit tuturor celor care i-au susținut. Medalia de bronz de la kumite la categoria 67 kg este a României. Felicitări, Stefan!

Succes mai departe în carieră!", scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)spune 

×