x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Record mondial: 53.586 de spectatori la meciul de deschidere al Campionatul European de handbal masculin EHF EURO 2024

Record mondial: 53.586 de spectatori la meciul de deschidere al Campionatul European de handbal masculin EHF EURO 2024

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   23:08
Record mondial: 53.586 de spectatori la meciul de deschidere al Campionatul European de handbal masculin EHF EURO 2024
Sursa foto: EHF Euro

Campionatul European de handbal masculin EHF EURO 2024 din Germania a început miercuri în Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf în fața unei asistențe record mondial, pregătind terenul pentru ceea ce va deveni probabil cel mai important Campionat European de handbal masculin din istorie.

53.586 de fani au fost prezenți în incinta stadionului de fotbal în momentul ceremoniei de deschidere a EURO EHF, urmat de meciul dintre Germania și Elveția.

Prezența a depășit precedentul record de spectatori, de 44.189, care fusese stabilit la Frankfurt, pe 6 septembrie 2014.

EHF EURO 2024 masculin din Germania este primul campionat care se dispută cu 24 de echipe într-o singură țară.

După ziua de deschidere de la Düsseldorf, campionatul continuă cu meciuri din turul preliminar la Berlin (grupele A și D), Mannheim (B și E) și Munchen (C și F).

Echipa națională a României s-a calificat după 28 de ani la turneul final european, și va întâlni în grupa B Austria, Spania și Croația.

În timp ce la nivelul EHF EURO au mai fost jucate pe stadioane de fotbal finale, a fost pentru prima dată când o arenă de fotbal a găzduit un meci de deschidere.

În total, se vor disputa 65 de meciuri până la încoronarea națiunii câștigătoare pe arena Lanxess din Köln, la 28 ianuarie, și, pentru prima dată în istoria EHF EURO, se așteaptă ca peste un milion de fani să asiste la meciurile din arene în următoarele 18 zile.

Pe lângă recordul mondial de asistență de la Düsseldorf, EHF EURO 2024 masculin se bucură de recunoaștere la nivel mondial, turneul fiind transmis în peste 100 de teritorii.

 

(sursa: Mediafax)

×