x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Reduceri de preţuri la Cavnic

Reduceri de preţuri la Cavnic

de Sorin Anghel    |    29 Feb 2012   •   21:00
Reduceri de preţuri la Cavnic

Am ajuns in luna martie si Romania se lauda ca toate partiile din Carpati sunt deschise. Acest lucru poate fi considerat o adevarata performanta. Administratorii domeniilor schiabile recunosc – mai in gluma, mai in serios – ca au prea multa zapada.

Romanilor le-a cam pierit pofta de schi dupa o iarna cu ninsori viscolite si troiene si pe sosele, nu doar pe partii, astfel ca hotelierii si transportatorii pe ca­blu se vad nevoiti sa aplice reduceri pentru a nu-si pierde clientii. Primii care s-au miscat in acest sens sunt cei de la Cavnic. Turistii care merg in­ce­pand de astazi la schi la domeniul schia­bil Roata beneficiaza de o reducere de 15% la transportul pe cablu.

De ase­me­nea, tarifele la cazare si la masa au scazut cu 10%. Mai mult, la 8 martie, toate femeile vor avea parte de acces gra­tuit la teleschiuri. Aceasta din urma pro­motie va fi practicata in multe sta­tiu­ni de la noi din tara.

Hotelierii care administreaza si partiile se gandesc ca astfel vor creste numarul noptilor pe care turistii le vor petrece la munte.

In cli­pa de fata, toate partiile de la Cavnic sunt deschise. In cursul saptamanii se poate schia fara probleme in nocturna. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Cavnic.

La Straja, in perioada 19-21 martie, va avea loc Campionatul National al Instructorilor de Schi din Romania. Competitia nu reprezinta altceva decat un motiv pentru toti monitorii de schi si snowboarding din tara de a petrece cateva zile impreuna. Maramuresenii de la Cavnic nu stiu insa daca vor lua parte la aceasta intrecere deoarece in acea perioada le-a fost programat un curs pentru licentiere de catre Codru Popescu, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Monitorilor de Schi Profesionisti din Romania.

Evenimentul de la Straja este organizat de catre 'rivalii' de la Asociatia Nationala a Monitorilor de Schi din Romania. Cele doua tabere se afla in razboi deschis din cauza faptului ca meseria de instructor de schi a ajuns sa fie practicata de foarte multi tineri care nu au competente profesionale in lumea sporturilor de iarna. Problema este una cat se poate de serioasa, ajungand sa fie dezbatuta pe masa Consiliului Europei.

Pentru ca lucrurile sa reintre in normal este nevoie de reglementarea le­gislatiei. Cel mai probabil se va ajunge la situatia in care dreptul de a profesa ca instructor de schi si snowboarding in Romania va fi acordat de catre o comisie ce se va afla sub tutela Federatiei Romane de Schi si Biatlon, dar care va fi condusa de catre o persoana cu experienta, din strainatate. Numai asa putem scapa de impostorii care si-au scris cu creta pe geaca SKI-INSTRUCTOR si care vor sa profite de naivitatea turistilor.

×
Subiecte în articol: sporturi