x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Reîntoarcerea tancului sovietic

Reîntoarcerea tancului sovietic

07 Iul 2010   •   00:00
Reîntoarcerea tancului sovietic
Sursa foto: /Christian Silva

Corespondenţă de Sorin Anghel din Cambrai (Franţa)

La începutul Marii Bucle, problema câştigătorului se punea doar între spanionul Alberto Contador şi americanul Lance Armstrong. Acest lucru le-a convenit de minune unora precum Evans Cadel, de la BMC, sau Alexandre Vinokourov, Astana.

Lăsat în pace de către public şi presă, "cangurul" îşi vede liniştit de treabă şi ia avans faţă de marile vedete. Asta în condiţiile în care este un veritabil căţărător şi încă nu s-a ajuns în Alpi. Impresia generală este că cel în faţa căruia vrea să se răzbune este Contador. Spaniolul are duşmani peste tot. Chiar şi în propria echipă, acolo unde Vinokourov, considerat o mână moartă la începutul întrecerii, speră în continuare la glorie. În 2007, anul exploziei lui Contador, rutierul din Kazahstan a fost prins dopat şi visele i-au fost curmate. Acum "sovieticul" vrea răzbunare!

Înainte de start, la coborârea din autocar, Contador a venit imediat în spatele lui Vinokourov. Rutierul din Kazahstan a trecut neobservat de presă, a făcut cu mâna celor din public, care i-au strigat numele, şi s-a dus mai departe. Se vedea clar că joacă în alt film decât dublul câştigător al Marii Bucle. La linia de start, atunci când rutierii mai stau la taclale, Contador s-a dus lângă Andy Schleck împreună cu caporalii săi, Jesus Hernandez Blazquez şi Paolo Tiralongo. Vinokourov a rămas într-un colţ, lângă duşmanii de moarte, rutierii de la Radioshack, echipa lui Armstrong. La fel ca anul trecut, Astana este "ruptă" în două. Vina este împărţită. Contador se crede ce nu este, în vreme ce rutierul din Kazahstan, un nume mare pentru cunoscători, nu acceptă să-i fie iepure "ibericului".

Aproape că nu există echipă în Marea Buclă care să nu aibă în componenţă pe cineva care să-l urască pe câştigătorul din 2007 şi 2009. Ideea e că rutierul de la Astana e prea greţos pentru restul caravanei şi se crede deja la nivelul de popularitate al lui Armstrong. Adevărul îl spune însă publicul. |nainte de startul cursei, spectatorii parcă iau foc în momentul în care americanul de la RadioShack, de 7 ori învingător în Le Tour, vine să semneze pe lista celor ce vor pleca în concurs. La Contador, numărul decibelilor este mult mai mic. Mai mic chiar şi decât în cazul tricoului galben. Dar spaniolul joacă tare şi mizează foarte mult pe factorul psihologic.

Lui Contador i se spune "milogul". E clar că spaniolul este un mare oportunist şi profită de fiecare ocazie care i se iveşte. Nu dăm acum exemple din timpul curselor pentru că ne pierdem în amănunte inutile. Dar nimeni nu uită cum în 2007, dopajul parcă i-a creat culoar spre tricoul galben. Ibericul era "la bătaie" cu danezul Rasmussen şi a câştigat Turul Franţei pentru că Rabobank a decis să-şi retragă rutierul din competiţie pentru suspiciune de dopaj. Asta deşi omul fusese testat şi nici o analiză nu a avut rezultat pozitiv.

×
Subiecte în articol: turul frantei