x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Revolta jucătorilor la Roland Garros

Revolta jucătorilor la Roland Garros

de Dan Radu    |    02 Iun 2016   •   08:10
Revolta jucătorilor la Roland Garros
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Organizatorii turneului de Mare Şlem de la Roland Garros sunt copleşiţi de critici atât din partea jucătorilor, cât şi din partea spectatorilor. Jucătorii s-au plâns că au fost obligaţi să joace în ploaie, ceea ce, pe un teren de zgură, îi pune în pericol de accidentare. Spectatorii acuză la rândul lor că meciurile au fost lăsate să decurgă suficient de mult pentru ca organizatorii să nu mai fie nevoiţi, conform regulamentului, să le dea banii înapoi pe bilet.

Mai multe partide s-au jucat, marţi, în ciuda faptului că ploaia de la Paris continua să cadă, iar majoritatea jucătorilor s-au plâns că este periculos ca meciurile să se desfăşoare în condiţiile în care terenurile de zgură sunt ude. Meciul dintre argentinianul Roberto Bautista Agut şi Novak Djokovic, desfăşurat pe terenul central "Philippe-Chatrier", a fost întrerupt la scorul de 3-6, 6-4, 4-1 pentru sârb, după două ore şi un minut de joc, pe ploaie. Măsura i-a înfuriat pe spectatori, care îi acuză pe organizatori că au amânat intenţionat întreruperea partidei pentru a nu fi nevoiţi să le dea banii înapoi pe bilete. Potrivit regulamentului, dacă un meci se amână după ce s-a jucat timp de două ore, compensarea spectatorilor care nu se mai pot întoarce la reluarea partidei nu mai este obligatorie. "Fără compensaţii? Ruşine! Meciul s-a jucat o oră şi 58 de minute, apoi arbitrul a stat câteva minute să se gândească până să decidă amânarea. Soluţia voastră e ridicolă! Mulţumim, Roland Garros", a comentat un spectator furios anunţul postat pe site-ul oficial al turneului, potrivit căruia nu se vor da banii înapoi pe bilete. Organizatorii au fost aspru criticaţi şi de jucători. În aceeaşi zi, tenismenii David Goffin şi Ernests Gulbis au refuzat să continue partida, după al treilea game, din cauza ploii, în ciuda faptului că arbitrii nu erau dispuşi să amâne meciul. De asemenea, austriacul Dominic Thiem a părăsit terenul în timp ce juca pe ploaie cu Marcel Granollers. Cea mai vehementă critică la adresa organizatorilor a fost poloneza Agnieszka Radwanska, care a pierdut cu 2-6, 6-3, 6-3 în faţa bulgăroaicei Tsvetana Pironkova. "Sunt foarte surprinsă şi furioasă că am fost lăsate să jucăm pe ploaie. Nu e un turneu de 10.000 de dolari, e un Mare Şlem. Cum poţi permite jocul pe ploaie? Nu se poate juca în aceste condiţii. Organizatorilor nu le pasă de jucători", a răbufnit poloneza.

 

Criticile au venit şi din partea româncei Simona Halep, care a pierdut cu 7-6, 6-3 în faţa australiencei Samantha Stosur. "Nimănui de aici nu-i pasă de jucători. Nu-mi pasă că am pierdut, azi, dar am fost aproape de o accidentare la spate, asta e marea problemă. Nu m-am simţit în siguranţă pe teren. Suprafaţa nu era bună, mingile erau ude. Am avut dureri la spate, la călcâie. Sam e mai puternică şi în aceste condiţii a jucat mai bine, pentru că are un top spin care a favorizat-o", a spus Simona, care a felicitat decizia jucătorilor care au refuzat să continue partidele.

"Sunt foarte ofticată! Nu le pasă de noi! Nu pot juca în astfel de condiţii. Am o mână operată, să lovesc o minge udă este practic imposibil pentru mine", Agnieszka Radwanska, nr. 2 WTA

Ultimele zile au fost foarte ploioase la Roland Garros. Turneul de la Paris este singurul de Mare Şlem care nu dispune de terenuri acoperite

×