x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România scrie istorie la Mondialele de Atletism: Alina Rotaru, medalia de bronz la săritura în lungime

România scrie istorie la Mondialele de Atletism: Alina Rotaru, medalia de bronz la săritura în lungime

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   21:17
România scrie istorie la Mondialele de Atletism: Alina Rotaru, medalia de bronz la săritura în lungime
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu 6,88 metri în finala desfăşurată duminică.

Aceasta este cea mai mare performanţă din cariera sportivei legitimate la CSA Steaua. Medalia de aur a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,14 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului, în timp ce argintul a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 m.

Alina Rotaru-Kottmann a realizat deja baremul la lungime pentru JO de la Paris de anul viitor, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, de luna aceasta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Alina Rotaru

Federația Română de Atletism este prezentă la Budapesta cu o delegație formată din 27 de persoane, din care 16 sportivi (9 la feminin și 7 la masculin) și 7 antrenori.

Lotul tricolor are următoarea componență:

Feminin - Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Claudia Bobocea (1500 m, 800 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Miklos (400 m), Andreea Taloș (triplusalt), Diana Ion (triplusalt), Ana Rodean (35 km marș) și Mihaela Acatrinei (35 km marș).

Masculin – Gabriel Bitan (săritura în lungime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliței), Rareș Toader (aruncarea greutății), Nicolae Soare (maraton), Narcis Mihăilă (35 km marș), Ilie Corneschi (maraton).

Aceștia sunt însoțiți de antrenorii Mihaela Melinte, Nicoleta Grasu, Valentin Anghel, Teodoru Agachi, Mihai Corucle, Virgil Costache și Cornel Grigore.

Din cei 44 de campioni ai ediției precedente, Oregon 2022, 38 vor încerca să-și apere titlul în noul Centru Național de Atletism din capitala Ungariei, notează Mediafax.

Arena, a cărei construcție s-a desfăurat pe parcursul a trei ani și a costat aproximativ 62 de milioane de euro, este amplasată pe malul Dunării și are o capacitate de 36.000 de locuri, urmând ca pentru evenimentele viitoare pe care le va găzdui, capacitatea sa să fie redusă la 15.000 de locuri.

×