x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal Unificat Special Olympics din 2014

România s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal Unificat Special Olympics din 2014

16 Iun 2013   •   14:17
România s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal Unificat Special Olympics din 2014

Între 5 şi 9 iunie la Varşovia s-a desfăşurat turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Fotbal Unificat ce se va desfăşura la Rio de Janeiro în 2014. La turneul din Polonia, care a durat trei zile, au participat şi echipe din Austria, Franţa, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia,  Rusia, Serbia, Slovacia şi Turcia.

Echipa Special Olympics a României s-a calificat de pe locul al doilea, finala cu Serbia încheindu-se cu scorul de  2-1. Echipa României este antrenată de Imilian Şerbănică. Fiecare echipă a fost formată din 17 jucători (9 sportivi cu dizabilităţi intelectuale şi 8 parteneri fără dizabilităţi), cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani. Federaţia Română de Fotbal sprijină atât programele de fotbal Special Olympics cât şi echipa participantă la acest turneu, fiind alături de sportivii noştri pe tot parcursul perioadei de pregătire.

Turneul Special Olympics face parte din Campania UEFA Respect care promovează un mesaj de acceptare, respect şi incluziune socială pentru sportivii cu dizabilităţi intelectuale practicanţi ai fotbalului. În Europa, fotbalul este cel mai popular sport Special Olympics, implică peste 128.000 de jucători înregistraţi şi are 20.000 de parteneri.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiţionale. Astfel, sportivii Special Olympics devin membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. (Adrian Mogoş)

×