x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia a câștigat Cupa Davis 2021, cu victoriile lui Rublev și Medvedev

Rusia a câștigat Cupa Davis 2021, cu victoriile lui Rublev și Medvedev

06 Dec 2021   •   09:40
Rusia a câștigat Cupa Davis 2021, cu victoriile lui Rublev și Medvedev

Rusia a câștigat Cupa Davis 2021 după o victorie convingătoare în fața Croației, în finala disputată duminică la Madrid. Plecată ca una din favoritele evenimentului, Rusia a reușit să ajungă în finală și să demonstreze că este mult mai bună decât Croația, câștigând cu 2-0.

În primul meci, Rublev a trecut destul de ușor de Gojo, cu 6-4, 7-6 (5), croatul nereușind o nouă supriză, după ce învinsese în turneu trei adversari mult mai bine cotați ca el.

În al doilea meci, Medvedev a prestat un joc suficient de bun pentru a câștiga în fața lui Cilic și pentru a asigura victoria țării sale.

El a avut în față un adversar care știa că trebuie să câștige, ca să mențină în viață șansele Croației și pentru a trimite partida în meci decisiv. Acest lucru a dus la un joc destul de agresiv din partea lui Cilic, la care numărul 2 mondial a avut nevoie de ceva timp să se adapteze.

Rusul nu s-a confruntat cu probleme pe serviciul său la începutul meciului, în condițiile în care și Cilic și-a valorificat serviciul. Ambii s-au confruntat cu mingi de break, însă amândoi au reușit să salveze.

Primul set a fost decis astfel în tiebreak, unde Medvedev s-a văzut condus cu 2-4 după un joc mai puțin inspirat. A revenit apoi, și la 6-5 a avut minge de set pe care a irosit-o cu o dublă greșeală. În cele din urmă a câștigat tiebreak-ul cu 9-7.

În setul secund, sarcina lui Medvedev a fost mult mai ușoară, Cilic părând că și-a pierdut motivația și încrederea. Rusul a preluat încet controlul jocului, a făcut un prim break, după care s-a impus cu 6-2, valorificând prima minge de game, set, meci și turneu.

În ceea ce privește distribuția premiilor, jucătorii câștigători vor primi un total de 2,1 milioane euro, în timp ce federația echipei lor va primi 1,06 milioane euro. Finaliștii vor primi un cec de 1,52 milioane euro, în timp ce federația echipei lor va fi recompensată cu 730.000 euro. Ambele semifinaliste vor primi câte 1,31 milioane euro, iar fiecare federație va primi 646.000 euro.

Rușii sunt a patra națiune care câștigă atât Cupa Davis, cât și Cupa Billie Jean King - competiția feminină echivalentă pe echipe - în același an.

„Mă simt extraordinar, dar mă bucur mai mult pentru echipă decât pentru mine", a declarat Medvedev în interviul de pe teren.

"Nu este niciodată ușor să ajungi la final de sezon, dar au fost cele mai bune două săptămâni din cariera mea".

Medvedev a făcut parte și din echipa care a câștigat Cupa ATP la începutul sezonului.

Rușii, care au jucat sub steagul federației naționale de tenis, deoarece națiunea este interzisă în competițiile internaționale, pentru încălcări ale reglementărilor privind dopajul, au obținut primul lor titlu, după cel din 2006.

Atât Rublev, cât și Medvedev au fost membri de bază ai echipei, Rublev câștigând patru din cele cinci meciuri, pierzând doar în fața spaniolului Feliciano Lopez, în faza grupelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa davis