x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schi alpin: Hans Grugger a fost operat din nou

Schi alpin: Hans Grugger a fost operat din nou

16 Feb 2011   •   15:18
Schi alpin: Hans Grugger a fost operat din nou
Sursa foto: /Reuters

Schiorul austriac Hans Grugger, grav accidentat la 20 ianuarie în timpul antrenamentelor pentru proba de coborâre de la Kitzbühel, a fost din nou operat la cap, a anunţat, miercuri, Federaţia Austriacă de Schi (OSV), citată de AFP.

Medicii spitalului din Innsbruck i-au înlocuit, marţi, o bucată din craniu, scos în timpul intervenţiei de urgenţă efectuată la câteva ore după accident. Ei au putut diminua astfel presiunea în cutia craniană a schiorului austriac, victimă a unui traumatism cu hemoragie cerebrală. "Operaţia a decurs foarte bine", a precizat neurologul Claudius Thome.

Această intervenţie medicală are adeseori loc la mai multe luni după accident, însă, având în vedere starea bună de sănătate a schiorului de 29 de ani, medicii au decis să o facă mai repede.

Hans Grugger, care este în continuare la terapie intensivă, a început deja reeducarea.

În 21 ianuarie, Hans Grugger a fost operat la cap timp de mai multe ore şi plasat în comă artificială, după ce a suferit un traumatism cranian şi răni la cutia toracică, în timpul unui antrenament pentru coborârea de la Kitzbuhel. Austriacul a pierdut controlul la primul salt şi a căzut pe pistă, în momentul în care cobora cu o viteză de 120 km/h, rămânând inert după ce a alunecat aproximativ 30 de metri.

×