x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Se știe PRIMA echipă calificată în semifinalele Europenelor de handbal. Ar putea fi adversara României

Se știe PRIMA echipă calificată în semifinalele Europenelor de handbal. Ar putea fi adversara României

11 Dec 2018   •   10:14
Se știe PRIMA echipă calificată în semifinalele Europenelor de handbal. Ar putea fi adversara României

Rusia e prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018, găzduit de Franţa, după ce a învins, cu un scor categoric, 32-21, echipa Danemarcei, luni, la Nantes, în prima grupă principală.

Ana Viahireva a marcat 9 goluri pentru campioanele olimpice, Polina Kuzneţova a reuşit 6, Iulia Managarova şi Daria Samohina, câte 3. De la daneze s-au evidenţiat Kathrine Heindahl, 5 goluri, Anne Mette Hansen, 4, Lotte Grigel şi Mette Tranborg, câte 3.

Portarul Ana Sedoikina a reuşit să pareze nu mai puţin de 14 şuturi în acest meci.

Derby-ul balcanic a fost câştigat de Muntenegru, care a învins Serbia la limită, 28-27, după ce la pauză era condusă cu 15-12. Serbia este eliminată din competiţie după acest eşec, dar Muntenegru mai speră la semifinale, însă are nevoie de o victorie în faţa Danemarcei şi ca Serbia să învingă campioana mondială Franţa.

Katarina Krpez Slezak, autoare a 12 goluri, a fost cea mai bună din echipa Serbiei, iar Dijana Radojevic a înscris 5 goluri. Djurdjina Jaukovic, Majda Mehmedovic (CSM Bucureşti) şi Milena Raicevic au înscris fiecare câte 6 goluri pentru Muntenegru, iar Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti) a contribuit cu 5.

În clasament, pe primul loc se află Rusia, cu 8 puncte, urmată de Franţa, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Suedia, 3 puncte, Serbia, 2 puncte, Danemarca, 2 puncte.

Miercuri sunt programate ultimele partide, Danemarca - Muntenegru, Suedia - Rusia şi Serbia - Franţa. Primele două clasate din grupă se califică în semifinale.

Marţi, de la ora 19,00, în Grupa principală 2 (la Nancy), România întâlneşte echipa Spaniei.
AGERPRES

×