x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sebastian Barbu câștigă „Bătălia Campionilor” la Păltiniș Arena

Sebastian Barbu câștigă „Bătălia Campionilor” la Păltiniș Arena

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2023   •   18:36
Sebastian Barbu câștigă „Bătălia Campionilor” la Păltiniș Arena
Sursa foto: oradesibiu.ro

Doi mari campioni ai sporturilor de iarnă, Martin Freinademetz și Sebastian Barbu, s-au înfruntat, din nou, într-o nouă ediție a evenimentului Battle of the Champions, organizat în complexul de schi și snowboard Păltiniș Arena, din Sibiu.

Dublul campion mondial la snowboard, Martin Freinademetz, l-a provocat din nou pe Sebastian Barbu în acest concurs inedit, care combină aptitudinile sporturilor de iarnă cu automobilismul, într-un decor inedit, pe pârtiile complexului Păltiniș Arena.

Cei doi atleți s-au întâlnit în Ajunul Crăciunului la baza pârtiilor complexului iar prima probă a fost cea de automobilism.

Cei doi au condus pe rând o Toyota Yaris GR Four, preparată cu cauciucuri speciale pentru zăpadă. Proba de slalom cu mașina s-a desfășurat pe un traseu amenajat pe pârtia A, cea mai mare pârtie a complexului de la Păltiniș. Martin a fost primul la volan și a reușit să încheie coborârea printre jaloane în 53 de secunde.

Mult mai experimentat la volan, Sebastian Barbu a coborât și el același traseu, dar cu 2 secunde mai rapid decât Martin și a câștigat prima probă.

Marea surpriză a concursului avea să vină, însă, în proba de slalom pe snowboard, respectiv pe schiuri pentru Sebastian Barbu. Sportivul sibian a reușit să îl învingă pe dublul campion mondial la snowboard la două secunde distanță.

Sebastian Barbu a parcurs traseul de slalom în 33 de secunde pe schiuri în timp ce Martin a reușit să încheie parcursul în 35 de secunde pe placa de snowboard.

Astfel, Sebastian Barbu câștigă acest concurs pentru al doilea an la rând, iar Martin Freinademetz rămâne cu victoria din prima ediție, când a reușit să învingă cu snowmobilul mașina de curse.

×