x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi J.O. Soci 2014. Simetrie onorantă la bob

J.O. Soci 2014. Simetrie onorantă la bob

de Sorin Anghel    |    20 Feb 2014   •   22:35
J.O. Soci 2014. Simetrie onorantă la bob
Sursa foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Mediafax Foto
Fetele Constantin şi Grecu au egalat performanţa băieţilor Istrate şi Crăciun, încheind tot pe locul 17 concursul olimpic
Echipajele de bob feminin şi masculin ale României au obţinut două rezultate foarte bune, onorabile, în cadrul concursului olimpic de bob. Două clasări care reprezintă cele mai bune rezultate de până acum ale delegaţiei noastre de la Soci, în condiţiile unor concursuri extrem de puternice, care au adunat la start toată crema boberilor de pe mapamond. După ce, luni, Nicolae Istrate şi Florin Crăciun s-au clasat pe locul 17 la finalul celor două manşe, cu timpul general de trei minute, 48 de secunde şi 98 de sutimi, fetele au obţinut miercuri seară acelaşi rezultat. Echipajul format din Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu a încheiat prima manşă pe locul 17, poziţie pe care a rămas şi după cea de-a doua cursă, realizând un timp total de trei minute, 56 de secunde, 59 de sutimi. Concursul feminin a fost câştigată de echipajul Canada 1, format din Kaillie Humphries şi Heather Moyse, cu timpul total de 3:50.61. Medalia de argint a revenit echipajului SUA 1, Elana Meyers şi Lauryn Williams, la zece sutimi, iar bronzul a fost câştigat de SUA 2, format din Jamie Greubel şi Aja Evans, care a sosit la o secundă distanţă de compatrioatele lor.

Rusia, eliminată!
Aşteptat cu sufletul la gură, mai ales pentru că la start sunt prezente toate starurile din NHL, turneul olimpic a produs miercuri seară o mare surpriză. Echipa ţării gazdă, Rusia, a fost eliminată în sferturi, pierzând cu 1-3 în faţa Finlandei, deşi a avut pe gheaţă jucători uriaşi precum Malkin, Oveckin sau Datsyuk. Celelalte trei naţionale calificate în semifinale la Soci sunt Suedia, care s-a impus cu 5-0 împotriva Sloveniei, SUA (5-2 cu Cehia) şi Canada, care s-a impus la limită, scor 2-1, în “sfertul” contra marii surprize, Letonia. Semifinalele programează astăzi două dueluri de foc, între patru echipe care sunt rivale istorice. De la ora 14:00, Suedia întâlneşte Finlanda, iar de la ora 19:00 se vor confrunta SUA şi Canada.

Renault, alături de sportivii români
Renault susţine curajul, dedicarea, spiritul de echipă ce fac parte din lotul naţional la Jocurile Olimpice de Iarnă. Renault România duce astfel mai departe valorile olimpice, fiind sponsorul principal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Suporter al delegaţiei române la Olimpiada de iarnă, Renault doreşte să transmită sentimentul de mândrie şi pasiune publicului de acasă, să educe gustul acestuia pentru competiţiile destinate sezonului rece şi consideră că sportivii care participă la această competiţie trebuie să se bucure de susţinerea tuturor românilor.

Renault Romania îşi doreşte să popularizeze sporturile de iarnă în rândul publicului român şi a pregătit Micul Ghid Ilustrat al Jocurilor Olimpice, ce cuprinde cele 15 competiţii destinate sezonului rece.


×
Subiecte în articol: soci 2014