x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, în FINALA de la Shenzhen! Cu cine se bate românca pentru trofeu

Simona Halep, în FINALA de la Shenzhen! Cu cine se bate românca pentru trofeu

09 Ian 2015   •   08:35
Simona Halep, în FINALA de la Shenzhen! Cu cine se bate românca pentru trofeu

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Shenzhen (China), după ce a dispus în semifinale de chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-2, 6-3.

Primele minute ale meciului au fost destul de echilibrate, fiecare jucătoare făcându-şi serviciul, dar apoi principala favorită a competiţiei s-a desprins la 5-1 şi a servit pentru închiderea setului, dar a făcut greşeală după greşeală, permiţând adversarei să realizeze break-ul. La 5-2 pentru Halep, Zheng a cerut intervenţia medicului şi meciul s-a întrerupt câteva minute, dar la reluare Halep a închis setul cu 6-2.

Setul secund a fost mai echilibrat, Zheng (20 ani, 97 WTA) începând cu un break. Cele două au mers cap la cap până la 3-3, când Simona şi-a câştigat lejer serviciul (4-3), iar apoi a reuşit un break care s-a dovedit decisiv (5-3), parafând victoria cu 6-3, după un meci care a durat o oră şi 26 de minute.

Halep şi-a asigurat prin calificarea în finală un cec de 55.323 dolari şi 180 puncte WTA.

Simona va juca finala la primul său turneu din 2015 cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), a doua favorită, şi elveţianca Timea Bacsinszky (N. 8).

×