x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep: Totul s-a schimbat în viaţa mea. Va trebui să muncesc din greu în continuare

Simona Halep: Totul s-a schimbat în viaţa mea. Va trebui să muncesc din greu în continuare

21 Mar 2014   •   10:25
Simona Halep: Totul s-a schimbat în viaţa mea. Va trebui să muncesc din greu în continuare

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, recunoaşte că viaţa sa a cunoscut o schimbare semnificativă după saltul spectaculos de 52 de locuri făcut în clasamentul WTA în decurs de un an, ajungând în prezent în Top 5 mondial.

Simona a explicat, într-un interviu acordat ESPN.com, cum a reuşit această transformare incredibilă.

'M-am schimbat, pentru a fi mai agresivă pe teren. Şi am fost mult mai relaxată, acesta este secretul. Mi-am propus să lupt pentru fiecare punct, dar şi să mă bucur de joc. Anul trecut, la Roma, când m-am accidentat la spate, am trecut prim momente foarte, foarte dificile. Mi-am spus că trebuie să fiu fericită că pot juca tenis şi să fiu relaxată. Asta s-a întâmplat anul trecut', a spus Halep, potrivit Agerpres.

Halep recunoaşte, totodată, că a fost surprinsă de faptul că succesele sale au stârnit în România un entuziasm aşa de mare, comparabil - în opinia ziariştilor de la ESPN - cu cel din perioada de glorie a lui Ilie Năstase, primul lider din istoria clasamentului ATP, în 1973.

'Am fost puţin surprinsă, într-adevăr. Nu mă aşteptam ca anul acesta să ajung în Top 10, aşa că totul s-a schimbat în viaţa mea. Oamenii de acasă mă recunosc acum, atunci când merg la cumpărături sau chiar atunci când parchez maşina. Este frumos, recunosc, însă va trebui să muncesc din greu în continuare', a adăugat campioana română.

Simona Halep a câştigat anul trecut şase turnee WTA, pe patru suprafeţe diferite, performanţă pe care a mai reuşit-o doar americanca Serena Williams, actuala lideră a clasamentului feminin.

'Cred că am avut un joc bun şi complet, cu lovituri de dreapta şi de rever. Serviciul meu nu este încă la 100% şi va trebui să-l îmbunătăţesc. Mă simt mult mai confortabil pe zgură, însă îmi plac şi suprafeţele dure, deoarece punctele sunt mult mai rapide, jocul este mai rapid, ceea ce îmi place', a spus Simona.

Întrebată cum ar putea avea mai mult succes la turneele majore, cum sunt cele de Mare Şlem, românca a precizat: 'La turneele mari lucrurile sunt diferite, deoarece există mai multă presiune. Vreau doar să rămân relaxată şi să joc exact ca la turneele normale, să-mi păstreze mintea fără presiune. Acum mă simt pregătită să joc la acel nivel'.

Simona a reamintit că a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros ca junioară, iar acesta este unul dintre motivele pentru care iubeşte Parisul. 'Am câştigat Openul Franţei când aveam 16 ani şi 8 luni. Îmi place cu adevărat oraşul şi Roland Garros-ul. Nu este nici prea mare, nici prea mic'. Ea a adăugat că principalul său obiectiv de viitor îl reprezintă rămânerea în Top 10 WTA: 'Pentru asta, va trebui să-mi apăr titlurile la multe turnee, aşa că va fi dificil. Fiecare meci este dificil. Vor fi aceleaşi provocări cu care m-am confruntat când nu eram în top 40. Vreau să-mi îmbunătăţesc jocul şi să evoluez cu plăcere de fiecare dată'.


×
Subiecte în articol: simona halep wta tenis turneu miami