x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, învinsă în prima sa semifinală de la Wimbledon

Simona Halep, învinsă în prima sa semifinală de la Wimbledon

03 Iul 2014   •   13:18
Simona Halep, învinsă în prima sa semifinală de la Wimbledon
Sursa foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/Intact Images

Statistica va consemna sec faptul că Simona Halep a părăsit turneul de la Wimbledon din 2014 în semifinale, învinsă de canadianca Eugenie Bouchard în două seturi, 7-6, 6-1. Atât, şi nimic mai mult, din păcate!

Visul Simonei de a câştiga un turneu de Mare Şlem s-a oprit odată cu accidentarea sa, în primul set al semifinalei, când la un retur, piciorul de sprijin i-a cedat şi glezna sa a cedat, împiedicând-o să continue partida în ritmul cu care ne obişnuisem.

Pentru noi, românii, Simona a fost adevărata splendoare a ierbii londoneze din această vară, şi asta nu numai în cele 88 de minute ale semifinalei, ci de-a lungul întregului turneu.
Halep a practicat un tenis cu care şi-a sufocat pur şi simplu adversarele din turneu, jocul său extrem de precis, unghiurile sub care a trimis mingile peste fileu, încăpăţânarea cu care s-a agăţat de fiecare punct - au făcut din Simona un adevărat uragan, din înfruntarea cu care nu poţi scăpa decât cedând, recunoscând înfrângerea.
Ce poate fi mai frumos decât faptul că Andy Murray declară public că una din cauzele înfrângerii sale în faţa bulgarului Dimitrov este chiar Simona, care, învingând mult mai rapid în sferturi decât se aştepta, i-a lăsat scoţianului doar cinci minute de pregătirea înaintea meciului său.

Statistica partidei Simona Halep - Eugenie Bouchard

Eugenie Bouchard
 Simona Halep
2  Aces1
3  Double faults5
47 of 69 = 68 %  1st serves in48 of 78 = 62 %
35 of 47 = 74 %  1st serve points won26 of 48 = 54 %
10 of 22 = 45 %  2nd serve points won16 of 30 = 53 %
110 MPH  Fastest serve106 MPH
102 MPH  Average 1st serve speed96 MPH
83 MPH  Average 2nd serve speed82 MPH
9 of 10 = 90 %  Net points won4 of 6 = 67 %
3 of 9 = 33 %  Break points won1 of 2 = 50 %
36 of 78 = 46 %  Receiving points won24 of 69 = 35 %
20  Winners13
23  Unforced errors23
81  Total points won66



______________________

Simona Halep în prima sa semifinală la Wimbledon, meciul va avea loc undeva după ora 16,00, după finalul celeilalte semifinale, ce se va disputa între Lucie Safarova şi Petra Kvitova.

După un parcurs impresionant până in această fază a turneului, Simona Halep o va înfrunta pe canadianca Eugenie Bouchard, o altă performeră a ediţiei din acest an al Grand Slem-ului.

Într-un comentariu destinatei partidei de azi, postat pe site-ul turneului, specialiştii remarcă evoluţia ascendentă a Simonei care a ajuns numai într-un an de zile să ocupe locul 3 în clasamentul WTA. Încercând să explice acest fenomen, britanicii enumeră principalele atuuri ale lui Halep: încrederea în forţele sale, calitatea extremă a jocului său de picioare şi mai ales constanţa sa în joc.

Andy Roddick: Halep va depăşi toate obstacolele şi va câştiga primul Grand Slam
Andy Roddick, tripu finalist la Wimbledon, o vede pe Simona Halep învingătoare în acest an pe iarba londoneză, în finala pe care o va juca în compania Petrei Kvitova. "În finala la fete vor juca Simona Halep şi Petra Kvitova. Halep va depăşi toate obstacolele şi va câştiga primul Grand Slam. A fost aproape să facă acest lucru şi la Roland Garros, dar acum nu a mai rata şi va câştiga", a comentat, înaintea semifinalelor, Andy Roddick.

Adversara de astăzi a Simonei Halep, canadianca Eugenie Bouchard, în vârstă de 20 de ani, are, deasemenea, un an fabulos, ea atingând faza semifinalelor la toate turneele de Grand Slam desfăşurate în 2014: Australian Open, French Open şi Wimbledon.

Simona consideră că Bouchard este un adversar periculos - "Stilul său o avantajează în jocurile disputate pe iarbă, pentru că joacă rapid, foarte aproape de linia terenului şi trimite mingi directe".

"Voi juca aşa cum ştiu eu, aproape de linia de fund a terenului şi agresivă. Până la ora meciului vreau să savurez cel mai bun rezultat pe care l-am atins până acum la acest turneu, şi aştept să mă bucur şi mai mult!", a declarat Halep înaintea partidei.

Citeşte şi:
VIDEO Aromânii au lansat un imn pentru Simona Halep: "Cânticu ti armâna anoastrâ"


×