x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Șoc la US Open: Tsitsipas, eliminat de un elvețian din afara top 100 ATP

Șoc la US Open: Tsitsipas, eliminat de un elvețian din afara top 100 ATP

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   00:05
Șoc la US Open: Tsitsipas, eliminat de un elvețian din afara top 100 ATP
Sursa foto: Hepta

Tânărul elvețian Dominic Stricker (128 ATP) a obținut miercuri prima sa victorie în Top 10 la US Open, unde l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, numărul 7 mondial, cu 7-5, 6-7(2), 6-7(5), 7-6(6), 6-3, ajungând pentru prima dată în turul al treilea la un turneu major.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani, care debutează la New York, a dat dovadă de calitate pe parcursul celor patru ore și 10 minute, pentru a obține a doua sa victorie în cinci seturi la un turneu major. În condiții umede, stângaciul a revenit de la 3-5 în setul al patrulea, în timp ce a fost de trei ori la două puncte de înfrângere în set.

"Am ieșit astăzi destul de bine. M-am simțit bine încă din primul set. A fost o bătălie grea, dar sunt pur și simplu super fericit acum", a declarat Stricker, citat de atptour.com. "Mă voi bucura de restul zilei și apoi mă voi recupera pentru runda următoare.

"Am fost condus cu 3-5 și apoi am revenit în setul al patrulea. Nu știu cum, dar am făcut-o cumva și apoi am continuat să joc tenis de foarte înalt nivel. Sunt un pic fără cuvinte, dar este o zi minunată".

Stricker și-a regăsit apoi cea mai bună formă în setul decisiv, câștigând 83% (19/23) din punctele cu primul serviciu pentru a avansa în turul 3. Stricker, care a izbutit 78 de lovituri câștigătoare împotriva lui Tsitsipas, va încerca să își continue parcursul, urmând să îl întâlnească pe Christopher Eubanks sau Benjamin Bonzi în turul al treilea.

"O zi atât de bună pentru mine, o victorie atât de bună", a adăugat Stricker. "Îmi dă multă încredere și cred că este grozav să văd asta din partea echipei mele. Lucrăm din greu în fiecare zi și este atât de grozav să facem asta."

Stricker se află în prezent pe locul opt în clasamentul ATP Live Race To Jeddah (486 de puncte) și își propune să ajungă pentru a doua oară la Next Gen ATP Finals, care va avea loc pentru prima dată la Jeddah, în Arabia Saudită. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a câștigat două titluri ATP Challenger Tour în acest sezon.

Tsitsipas a fost eliminat din primul tur la New York, împotriva lui Daniel Elahi Galan, și anul trecut și nu a reușit să ajungă în a doua săptămână la US Open din șase încercări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tsitsipas Dominic Stricker us open