x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sute de persoane la înmormântarea ciclistului Wouter Weylandt.

Sute de persoane la înmormântarea ciclistului Wouter Weylandt.

18 Mai 2011   •   10:58
Sute de persoane la înmormântarea ciclistului Wouter Weylandt.

Sute de persoane, printre care si multi rutieri, au participat in aceasta dimineata, la Gent, la inmormantarea ciclistului belgian Wouter Weylandt, decedat saptamana trecuta in urma unui accident suferit in Turul Italiei.

Colegii de echipa ai lui Weylandt de la Leopard Treck, printre care elvetianul Fabian Cancellara, luxemburghezii Frank si Andy Schleck, au fost prezenti la ceremonia religioasa de la biserica Saint-Pierre din Gent, mult prea mica pentru a primi toate persoanele venite sa-i aduca un ultim omagiu sprinterului belgian.

La ceremonie au mai fost prezenti printre altii belgianul Tom Boonen, fost coechipier cu Weylandt la echipa Quick Step, sprinterul american Tyler Farrar, cel mai bun prieten al lui Weylandt, si fostul mare ciclist Eddy Merckx.

In timpul ceremoniei, coechipierii lui Weylandt de la echipa Leopard Trek au stat in apropierea sicriului alb, care era inconjurat cu patru poze uriase ale sportivului belgian. In afara bisericii au fost instalate ecrane pentru a permite publicului sa asiste la slujba.

Rutierul belgian Wouter Weylandt a decedat la varsta de 26 de ani, la 9 mai, pe coborarea de la Passo del Bacco, in etapa a treia a Turului Italiei.

×