x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tadici, plecare cu scandal

Tadici, plecare cu scandal

de Vlad Ionescu    |    22 Aug 2008   •   00:00
Tadici, plecare cu scandal

Învinsă de Franţa, România se va bate cu Suedia pentru locul 7. Va fi ultimul meci la naţională pentru antrenorul Gheorghe Tadici, căruia nu i se va mai prelungi contractul care expiră la 31 august.

Învinsă de Franţa, România se va bate cu Suedia pentru locul 7. Va fi ultimul meci la naţională pentru antrenorul Gheorghe Tadici, căruia nu i se va mai prelungi contractul care expiră la 31 august.

 
A  treia înfrîngere consecutivă a naţionalei de handbal feminin a ţării noastre la JO a însemnat şi renun­ţa­rea la antrenorul Gheorghe Ta­dici. Nemulţumit de prestaţia echi­pei, preşedintele FRH, Cris­tian Gaţu, a anunţat că tehnicinului nu va mai pregăti echipa după Olim­piadă. "Am început turneul majestuos şi l-am terminat falimentar. Voi avea o întîlnire doar cu jucă­toa­rele, pentru a vedea ce s-a în­tîmplat. Ştiu că e prea tîrziu să am această discuţie, dar trebuie să mă gîndesc şi la viitorul acestei echipe. Cert este că antrenorul Gheorghe Tadici nu va mai conduce naţiona­la, contractul său expirînd la 31 august", a spus Gaţu. O poziţie mult mai categorică a avut-o vicepre­şedintele federaţiei, Petru Paleu: "Şi-a bătut joc de aceste fete şi a făcut un rahat la Olimpiadă. Ta­dici a avut o echipă de aur şi nu a reuşit nimic. Le-a vorbit fetelor ca un ordinar. Mai bine ar rămîne în China de tot".

 
REGRETE. La aflarea deciziei luate de şefii FRH, Tadici a replicat dur. "Îmi pare rău că am calificat această echipă la Olimpiadă, alţii nu au reuşit şi acum sînt liniştiţi. Mi s-a cerut demisia într-un mod ordinar de nişte frustraţi, nişte nea­veniţi. La 31 august îmi închei acti­vitatea. Totuşi, cuplul Tadici-Muşi poate califica încă o dată această echipă la Olimpiadă. Paleu are un comportament de doi lei, e ultima scursură din handbal. Mi-e milă de el", a spus Tadici.

 

Luminiţa Dinu renunţă la naţională

Cea mai bună jucătoare a României în meciul cu Franţa, portăriţa Luminiţa Dinu, a părăsit terenul de joc cu lacrimi în ochi şi a anunţat că după Olimpiadă nu va mai evolua în echipa naţională. "Mi s-a spulberat un vis. Nici nu-mi vine să cred că am venit aici ca să luăm o medalie şi am ajuns să jucăm pentru locurile 7-8. După toate scandalurile de acasă, de la Oltchim, am zis să las de la mine, ca să ajut echipa. Pro­bleme sînt mereu, certuri, discuţii, dar la ora meciului ne-am mobilizat întotdeauna. Personal, cred că mi-am făcut datoria. Meciul cu Suedia va fi ultimul pentru mine la naţională", a spus valorosul portar. Vorbele sale trădează ceea ce se bănuia mai demult, şi anume existenţa unor relaţii tensionate între jucătoare şi antrenor, lucru pe care anturajul echipei a încercat să-l ţină cît mai departe de ochii lumii.

 

Coreea de Sud, eliminare dramatică

Finala olimpică la handbal feminin se va disputa între Norvegia şi Rusia. Nordicele au trecut la limită de Coreea de Sud, scor 24-23, printr-un gol marcat în ultima secundă de Gro Hammerseng. Asiaticele au contestat reuşita, spunînd că a venit după expirarea timpului regulamentar şi au refuzat să părăsească sala pînă la anunţarea deciziei oficiale, care a fost însă favorabilă Norvegiei. A doua echipa calificată în ultimul act este Rusia, care a trecut de Ungaria, scor 22-20. Într-un alt meci de ieri, din turneul pentru locurile 5-8, China a învins Suedia cu 20-19. În urma acestor rezultate, programul ultimelor meciurilor, care se vor disputa mîine, este următorul: România – Suedia (locurile 7-8, ora 3:00), China – Franţa (locurile 5-6, ora 5:15), Coreea de Sud – Ungaria (finala mică, ora 8:30), Norvegia – Rusia (finala mare, ora 10:45).

×
Subiecte în articol: jo 2008