x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Prima victorie pentru România în barajul pentru calificările de la Billie Jean King Cup

Tenis: Prima victorie pentru România în barajul pentru calificările de la Billie Jean King Cup

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   17:30
Tenis: Prima victorie pentru România în barajul pentru calificările de la Billie Jean King Cup
Sursa foto: Hepta

Ana Bogdan a obținut, vineri, prima victorie pentru echipa României în confruntarea cu Slovenia din barajul pentru calificările la turneul final al Billie Jean King Cup. Ea a învins-o în partida inaugurală din Slovenia, pe Kaja Juvan (121 WTA), în trei seturi.

 Românca a fost nevoită să revină de la un set în urmă și de la 0-4 în setul decisiv, pentru a se impune după 3 ore și jumătate, cu 3-6, 6-3, 6-4.

Ana Bogdan a intrat greu în meci, fiind condusă cu 3-0 în debutul primului set, după ce a cedat serviciul în gameul al doilea. Cele două jucătoare și-au valorificat apoi serviciul, românca nereușind să recupereze break-ul, astfel că slovena s-a impus cu 3-6, după 37 de minute.

Setul secund a început cu 2-0 pentru Bogdan, dar Juvan a egalat imediat la 2-2, după ce românca salvase 4 mingi de break în game-ul 3.

Bogdan a izbutit apoi să ducă scorul la 4-2 și după ce a irosit trei mingi de set la 5-2, a valorificat-o pe a cincea, pentru 6-3, trimițând meciul în set decisiv.

Set decisiv care a avut un început demoralizant pentru echipa României, Juvan conducând cu 0-4 și având alte 3 șanse de game pentru a duce scorul la 5-0.

Din acest moment, Ana Bogdan a reușit o revenire de excepție, anulând cele 3 șanse de 5-0 după care a câștigat 6 game-uri la rând, obținând prima victorie pentru echipa României.

În al doilea meci al zilei, Jaqueline Cristian (180 WTA) o întâlnește pe Tamara Zidansek (102 WTA).

×
Subiecte în articol: tenis Ana Bogdan