x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Topul mondial al sportivelor. Halep, pe 2

Topul mondial al sportivelor. Halep, pe 2

de Theodora Şutiu    |    03 Ian 2019   •   10:30
Topul mondial al sportivelor. Halep, pe 2
Sursa foto: Captura Video

Pentru Simona Halep, 2018 a fost cel mai bun an al carierei sale. Sportiva din Constanța este lider mondial și a reușit să câștige Roland Garrosul, primul său turneu de Grand Slam. Evoluțiile sale senzaționale i-au determinat pe cititorii ziarului sportiv spaniol Marca să o includă în topul celor mai bune sportive ale anului.

Simona Halep ocupă, astfel, locul al doilea, la o distanță foarte mică de gimnasta Simone Biles. Sportiva din SUA a obținut 26,51% din totalul voturilor, iar Halep 25,27%, iar pe locul 3 s-a clasat Katinka Hosszu, înotătoare, cu 11,30%.

În ceea ce privește sportivele din Spania, cititorii Marca au ales-o cu un procent-record, 50,42, pe Carolina Marin, jucătoare de badminton. În topul celor mai buni sportivi din lume, spaniolii l-au desemnat câștigător pe Lewis Hamilton, urmat de Novak Djokovic și Eliud Kipchonge, iar Rafael Nadal a fost votat drept cel mai bun sportiv din Spania, cu 29,02%, urmat de Marc Marquez (motociclism), cu 28,89%, și Alejandro Valverde (ciclism), cu 23,76%.

Boom financiar

2018 a reprezentat și o adevărată lovitură financiară pentru jucătoarea noastră. A încasat, din premii, 7,4 milioane de dolari, de departe cel mai bun sezon din acest punct de vedere. În 2017, Simona și-a trecut în cont "doar" 5,2 milioane de dolari. Per total, Halep a strâns de-a lungul carierei peste 27 de milioane de dolari. Tot în acest an, Halep a semnat cel mai important contract al carierei, colosul Nike devenind principalul sponsor tehnic,de la care încasează 2 milioane de euro anual.

Liderul mondial va debuta în sezonul 2019 la turneul de la Sydney, ce se va disputa în perioada 6-12 ianuarie.

Halep a fost inclusă și de francezii de la L'Equipe în ierarhia Campioana Campioanelor. Românca ocupă poziția a șasea

×