x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tragedie în gimnastică. Melanie Coleman a murit după ce s-a accidentat în timpul antrenamentelor

Tragedie în gimnastică. Melanie Coleman a murit după ce s-a accidentat în timpul antrenamentelor

de Giulia Anghel    |    13 Noi 2019   •   15:29
Tragedie în gimnastică. Melanie Coleman a murit după ce s-a accidentat în timpul antrenamentelor
Sursa foto: pixabay.com

Gimnasta americană, Melanie Coleman, a murit după o cădere de la paralele inegale. Legitimată la  Universitatea  de Sud din Connecticut, SUA, ea s-a accidentat vineri, în timpul antrenamentelor, când s-a lovit grav la coloana vertebrală. A decedat două zile mai târziu, la spital, după cum relatează CNN.

"În acest moment, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia Melaniei. Ceea ce s-a întâmplat este devastator pentru antrenorii și colegii ei", a declarat directorul sportiv al universității, Jay Moran.

Melanie Coleman avea 20 de ani și urma cursurile Colegiului de asistență medicală, lucrând în același timp part-time, ca instructor de gimnastică. A fost căpitan de echipă la Jonathan Law High School, în Milford. Provenea dintr-o familie numeroasă, având patru frați. „Suntem siguri că spiritul, râsul și umorul ei vor trăi prin cei care au iubit-o cel mai mult, precum și prin darul vieții oferit celor care au avut nevoie, prin donarea de organe", a declarat familia. Atât mama, cât și două surori mai mari au fost gimnaste. 

"Am fost antrenorul ei cu normă întreagă timp de 10 ani. Ea a fost liderul la care toată lumea a privit. Pentru ea nu era vorba că încerca să obțină un scor mai bun. A fost nu doar o mare gimnastă, ci și o persoană grozavă.", a spus anternorul ei personal, Thomas Alberti. Tânăra gimnastă preda copiilor cu vârste între 2 și 15 ani. 

Și fostul antrenor principal al Universității, Jerry Nelson, care s-a retras recent din această funcție, a declarat că sportiva a fost o bucurie pentru cei din jurul ei. "Melanie era o adevărată jucătoare de echipă, a muncit din greu, era o adevărată plăcere să o antrenezi."

Circa 100.000 de gimnaste se accidentează în fiecare an

Deși accidentările grave în acest sport sunt acum extrem de rare, acestea nu au lipsit în urmă cu mai multe decenii. În anul 1988, americanca Julissa Gomez a rămas paralizată la 15 ani, în urma unui exercițiu la sol. Ea a murit trei ani mai târziu din cauza complicațiilor. 

Circa 100.000 de gimnaste suferă diverse accidentări în fiecare an, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Pittsburgh. Rănile obișnuite includ fracturi la încheietura mâinii, leziuni ale cartilajelor și ruperi de ligament cruciat anterior (ACL).

În ultimii 20 de ani, gimnastele au început să se antreneze de la vârste tot mai mici și execută exerciții din ce în ce mai dificile.  

 

 

×
Subiecte în articol: gimnastica melanie coleman