x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de la Stuttgart. Monica Niculescu, învinsă de Petra Kvitova, după ce a ratat trei mingi de meci

Turneul de la Stuttgart. Monica Niculescu, învinsă de Petra Kvitova, după ce a ratat trei mingi de meci

21 Apr 2016   •   16:27
Turneul de la Stuttgart. Monica Niculescu, învinsă de Petra Kvitova, după ce a ratat trei mingi de meci

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, numărul 7 mondial, cu 2-6, 7-6 (5), 6-2, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 693.900 dolari, după ce a ratat trei mingi de meci.


Niculescu a reuşit un prim set aproape perfect, adjudecat cu 6-2, dar apoi Kvitova, a cincea favorită, a început să joace din ce în ce mai bine şi a condus cu 5-2, ratând o minge de set. Monica a avut o revenire formidabilă şi a întors scorul la 6-5, ratând pe serviciul său nu mai puţin de trei mingi de meci. Kvitova, care s-a salvat după câteva lovituri de senzaţie, a reuşit să ducă apoi setul în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5.

În decisiv, Niculescu s-a arătat afectată din punct de vedere psihologic de şanse irosite şi a cedat cu 2-6.

Niculescu (28 ani, 31 WTA), învinsă după două ore şi 42 de minute de joc, va primi un cec de 8.590 euro şi 55 de puncte WTA.

Niculescu şi Kvitova (7 WTA) s-au mai întâlnit până acum de două ori, românca învingând în 2013 la Eastbourne, cu 6-4, 6-1 în primul tur, iar Kvitova anul acesta, în Fed Cup, cu 6-3, 6-4, la Cluj-Napoca.

Tot joi are loc meciul dintre Simona Halep, a patra favorită, şi germanca Laura Siegemund, în cadrul optimilor de finală.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir

×