x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi U BT Cluj Napoca s-a calificat de primul loc în optimile Ligii Campionilor la baschet masculin

U BT Cluj Napoca s-a calificat de primul loc în optimile Ligii Campionilor la baschet masculin

23 Dec 2021   •   08:02
U BT Cluj Napoca s-a calificat de primul loc în optimile Ligii Campionilor la baschet masculin

Ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor la baschet masculin a găsit-o pe U BT Cluj Napoca în deplasare, la istanbul, unde a dat piept cu turcii de la Darussafaka. Ardelenii au câștigat dramatic partida, după ce în ultimul sfert erau conduși cu 19 puncte.

Revenire spectaculoasă a elevilor lui Mihai Silvășan, în a doua jumătate a sfertului 4, după un time-out în care tehnicianul ardelean i-a certat pe Patrick & Co, părând că aceștia cedaseră lupta.

Clujenii au crescut nivelul de agresivitate în apărare, au fost mai eficienți pe recuperare și au reușit să se apropie punct cu punct.

La puza mare, U BT conducea cu două puncte, 49-51, însă în sfertul 3 clujenii au lăsat garda jos, fiind depășiți cu 9 puncte (78-69), diferență ce a crescut chiar în debutul ultimului sfert la -19 (88-69).

Silvășan a solicitat time-out, reproșându-le elevilor săi că au cedat lupta. Cu două minute înainte de final, ardelenii încă aveau un handicap de 9 puncte, pe care l-au recuperat în ceva mai mult de un minut.

Când mai erau 50 de secunde de joc, Clujul a egalat 101-101, după care, a făcut o intercepție defensivă și a ajuns cu două libere la panou, de unde a punctat pentru 101-103. La ultimul atac al gazdelor s-a reușit o nouă intercepție, însă slam dunk-ul final a fost marcat după sirena de final.

Tot în ultima etapă, Hapoel Holon a învins Happy Casa Brindisi, cu scorul de 84-80.

U BT Cluj a încheiat astfel grupa G pe locul I, cu 11 puncte, urmată pe 2 de Hapoel Holon, 10p, pe 3 de Darussafaka, 8p, și pe 4 de Happy Casa Brindisi, 7p.

În urma acestui rezultat, U BT Cluj s-a calificat direct în faza a doua a competiției, în optimile de finală, fază în care se vor alcătui alte 4 grupe, cu câte 4 echipe, în care se vor disputa meciuri de la finele lunii ianuarie până în martie.

Din aceste grupe, primele două clasate merg în sferturile de finală, care se dispută în sistem cel mai bun din 3 partide, iar câștigătoarele se vor califica în Final Four-ul care va avea loc în luna mai.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: baschet