x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Un ciclist belgian a murit după ce a căzut în Turul Italiei

Un ciclist belgian a murit după ce a căzut în Turul Italiei

09 Mai 2011   •   18:38
Un ciclist belgian a murit după ce a căzut în Turul Italiei
Sursa foto: /AFP

Rutierul belgian Wouter Weylandt (Leopard), care a fost azi victima unei căzături, în etapa a treia a Turului Italiei, a încetat din viaţă, a anunţat televiziunea italiană RAI.

Weylandt, care a pierdut mult sânge conform postului RAI, a căzut în coborîrea din Passo del Bocco.

"Inima lui a încetat să mai bată", a declarat medicul Giovanni Tredici. "Weylandt fost victima unei căzături, iar când am ajuns la locul accidentului era inconştient. Am încercat să-l reanimăm 40 de minute, dar nu am mai putut face nimic", a menţionat medicul italian.

Wouter Weylandt avea 26 de ani. Rutierul a decedat în timpul celei de-a treia etape a Turului Italiei, la un an după ce se impusese tot în aceeaşi fază din Il Giro.

Belgianul a trecut la profesionişti în 2006. A debutat pentru echipa Quick Step al lui Patrick Lefevere, iar în ultimul sezon s-a transferat la Leopard, echipa fraţilor Schleck. Belgianul a câştigat o etapă în Turul Spaniei în 2008 şi a obţinut victorii la mai multe curse în Belgia.

El a primit îngrijiri pe drum de la echipa medicală a Turului Italiei, care i-a făcut masaj cardiac, fiind apoi transportat cu elicopterul la spital, unde a murit.

×