x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România debutează cu victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin

România debutează cu victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   20:57
România debutează cu victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin
Sursa foto: FB FRH

Primul meci al echipei naționale de handbal feminin a României la Campionatul Mondial s-a încheiat cu o victorie categorică cu 44-19 (25-6), în compania reprezentativei naționalei statului Chile.

Fără Cristina Neagu, indisponibilă din cauza unei accidentări, România a dat startul unei campanii cu mari așteptări din partea suporterilor la Campionatul Mondial feminin IHF 2023, miza principală fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

În urmă cu 14 ani, la mondialul din China 2009, România a obținut cea mai categorică victorie din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF, 51:17, în fața aceluiași adversar, iar vineri a fost aproape să doboare acest record vineri, la debutul competiției ce are loc în Danemarca, Norvegia și Suedia.

În condițiile în care Cristina Neagu se confruntă în continuare cu o accidentare, România a fost nevoită să recurgă la câteva modificări în formație, fiind vorba de un meci în care Florentin Pera a putut să pregătească viitoarele confruntări cu Serbia și Danemarca.

Chiar dacă nu au forțat, tricolorele au avut un avantaj de 12:2, cu portarul Diana Ciucă inspirată între buturi, cu trei parade din cinci aruncări pe care le-a avut de înfruntat.

Ciucă a continuat să aibă o prestație excelentă pe tot parcursul primei reprize, pe care a încheiat-o cu o eficiență de 55%, în condițiile în care atacul chiliencelor nu a găsit niciodată modalitatea de a pune cu adevărat în dificultate România.

Chile a avut o eficiență ofensivă de doar 30%, diferența ajungând la 19 goluri, 25:6 la pauză, cel mai mare avans de până acum la pauză la Campionatul Mondial.

Cu victoria asigurată, Florentin Pera a dat șanse tuturor jucătoarelor de pe bancă în repriza a doua. Chile a marcat de patru ori în primele cinci minute, egalând reușitele din prima repriză - șase goluri - în doar nouă minute din partea secundă.

Cu toate jucătoarele României marcând cel puțin un gol, tricolorele și-au asigurat în cele din urmă o victorie clară cu 44:19, după ce au redus ritmul în repriza secundă, mai ales în defensivă.

Cu 12 goluri marcate pe contraatac, România nu a reușit să își bată recordul pentru cea mai categorică victorie din istorie, dar a consfințit o reușită la 25 de goluri, care este a șaptea cea mai mare la Campionatul Mondial feminin IHF.

România va înfrunta duminică, în meciul următor, Serbia, o victorie pecetluind practic calificarea în turul principal, în așteptarea revenirii Cristinei Neagu, a cărei accidentare musculară ar putea să o împiedice să joace în acest tur preliminar.

Pe de altă parte, Chile, aflată la revenirea după 14 ani la Campionatul Mondial feminin IHF, joacă următorul meci cu Danemarca, coorganizatoarea competiției.

 

(sursa: Mediafax)

×