x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie senzațională a României în fața Spaniei. Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă după o aruncare fabuloasă de la 15 metri

Victorie senzațională a României în fața Spaniei. Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă după o aruncare fabuloasă de la 15 metri

11 Noi 2022   •   23:15
Victorie senzațională a României în fața Spaniei. Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă după o aruncare fabuloasă de la 15 metri

Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11), vineri seara, la Skopje, în primul lor meci din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

România a început bine jocul și a condus constant cu 2-3 goluri, până spre finalul primei reprize, când ibericele s-au apropiat la un singur gol, înainte de intrarea la vestiare.

În partea secundă, româncele au făcut câteva erori în faza ofensivă, dând șansa Spaniei să revină în joc și chiar să preia conducerea cu 2 goluri avans când mai erau aproximativ 5 minute de joc.

Neagu și Compania au egalat apoi, și cu contibuția Dacianei Hosu, care a apărat o aruncare de la 7 metri.

La 26-26, Sorina Grozav și-a asumat riscul unei aruncări la poartă, din situație de prepasiv, aducând avantaj de un gol, când mai erau 35 de secunde.

Spania a egalat (27-27) cu 10 secunde înainte de final, moment în care mingea a ajuns la Bianca Bazaliu, care a aruncat foarte puternic la poartă, în ultima secundă de joc, de la aproximativ 15 metri și a marcat, după ce mingea a ricoșat din portarul advers.

La ultima fază, Bianca Bazaliu a izbutit o aruncare uluitoare, de la 15 metri, așa că mai avem șanse teoretice la calificarea în semifinale.

Bianca Bazaliu: „În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!”

„E bine, mă bucur pentru victorie, sunt bucuroasă pentru echipă, pentru că am reușit să câștigăm. Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat! Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Mă simt foarte bine cu fetele, suntem bine toate. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!”, a declarat Bianca Bazaliu, potrivit GSP.

În urma jocurilor de vineri, România se situează pe ultimul loc în grupă, cu 2 puncte, dar păstrează șanse teoretice de calificare în semifinala competiției.

Următorul test este marți, de la ora 19:00, cu Muntenegru, în timp ce miercuri, începând cu ora 16:30, este programat ultimul meci al României din grupele principale, cu Germania.

Clasamentul Grupei Principale II / Foto: flashscore.ro

×
Subiecte în articol: EHF EURO 2022 bianca bazaliu