x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spre grupe, fără fani

Spre grupe, fără fani

de Mihai Igirosanu    |    08 Aug 2009   •   00:00
Spre grupe, fără fani
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Steaua se poate considera cea mai norocoasă echipă românească în urma tragerii la sorţi efectuată ieri, în Elveţia, la Nyon. Roş-albaştrii vor întâlni echipa irlandeză Saint Patrick's Athletic, primul meci urmând a se disputa la 20 august, în Ghencea.



Deşi sorţii i-au zâmbit, Steaua a primit ieri şi o veste proastă dinspre UEFA. Forul european a schimbat sancţiunea iniţială decisă pentru incidentele de la meciul cu Ujpest, amendă de 50.000 de euro. Noua penalizare sună astfel: două partide de pe teren propriu cu porţile închise şi o amendă de 30.000 de euro. De asemenea, UEFA a informat clubul din Ghencea că, în cazul unui nou incident similar, porţile arenei vor mai trebui închise pentru cel puţin o etapă. "Jucăm acasă fără spectatori, pierd câteva sute de mii de euro, plus amendă de la UEFA. Am ajuns sclavul şi prostul huliganilor, să joc cu porţile închise. După ce că pierd câteva sute de mii, mai fac şi figuri, de ce să suporte 20.000 de oameni pentru câteva sute. Nu-mi convine să avem două etape de suspendare, o să le arăt eu huliganilor că nu mai intră pe stadion", a reacţionat patronul Stelei, Gigi Becali. Finanţatorul roş-albaştrilor a comentat în stilu-i caracteristic şi rezultatul tragerii la sorţi: "Dacă ne elimină şi ăştia, ne lăsam de fotbal. Nu sunt departe de Motherwell, o să-i batem, dar problema e că jucăm fără suporteri". Preşedintele Valeriu Argăseală regreta şi el absenţa suporterilor. "Nu e un meci jucat sigur, dar e printre cei mai accesibili adversari. Sunt supărat din cauza suspendării, nu pot să mă bucur în totalitate. O să ne fie foarte greu, era important să avem spectatorii alături de noi."

Cine este Saint Patrick's

Echipa irlandeză Saint Patrick's Athletic se află momentan în plin campionat. După 22 de etape, "Sfinţii" ocupă locul 7 din 10 echipe, aflându-se la 21 de puncte distanţă de liderul Bohemians Dublin. Până în această fază din Europa League, irlandezii au trecut de maltezii de la FC La Valletta (1-1 în deplasare şi 1-0 acasă) şi de echipa rusă Krilia Sovietov Samara (1-0 acasă şi 2-3 în deplasare). Fondat în 1929, clubul irlandez s-a născut într-una dintre suburbiile Dublinului, Inchicore.

×
Subiecte în articol: sport steaua